пʼятниця, 14 квітня 2017 00:15

"Ломаченко – машина, яка працює без збоїв"

Автор: ФОТО З САЙТА www.atn.ua
  Роман Шкарупа, боксер-професіонал: ”Для Ломаченка найсильніший суперник — він сам”
Роман Шкарупа, боксер-професіонал: ”Для Ломаченка найсильніший суперник — він сам”

9 квітня троє українців здобули перемоги в рамках одного вечора боксу в американському Оксон Гіллі. Василь Ломаченко й Олександр Усик відстояли пояси чемпіонів Всесвітньої боксерської організації (WBO) у першій легкій і першій важкій вагових категоріях. А Олександр Гвоздик закріпився на верхніх позиціях світових рейтингів.

— Ломаченко нині — домінатор у своїй і в сусідніх вагових категоріях, — каже боксер-професіонал із Харкова Роман Шкарупа, 38 років. — Це цілком його заслуга, що Василь домінує, а не що суперники слабкі. Кажуть про можливий реванш із мексиканцем Орландо Салідо (у березні 2014 року Ломаченко зазнав від нього єдиної поразки серед професіоналів. — ГПУ). Салідо, на мій погляд, пройдений етап. Так, він незручний противник, але в повторному матчі українець "розібрав" би його без проблем. Реванш із мексиканцем годиться хіба для Василевого самолюбства. Переконаний, Ломаченку треба рухатися далі, зустрічатися з чемпіонами світу, а не зупинятися на Салідо. Для Василя найсильніший противник — він сам. Ломаченко — це оптимальна машина, яка працює без збоїв. Навіть важко сказати, хто може йому скласти конкуренцію.

Можливо, чемпіон Всесвітньої боксерської ради (WBC) у легкій вазі американець Майкі Гарсія?

— Хлопець цікавий, ударний, але Василь із його швидкістю й працездатністю сильніший. Мало хто тримає такий темп, як Ломаченко. В другій половині бою боксери зазвичай втомлюються, а Василь навпаки, може ще додати.

Усик не занадто затягнув з американцем Майклом Гантером і чи не запізно підняв темп?

— Під час бою Олександр сам бачив, коли можна було накрутити темп, а коли ні. В першій половині Гантер створював серйозні проблеми. Вважаю, він найважчий на сьогодні противник Усика. Навіть важчий, ніж Гловацький, у якого Олександр відібрав титул торік у вересні. Американець у другій половині поєдинку ніби був втомлений, але все одно складав конкуренцію, і в будь-який момент міг покарати за помилку. Тому Усик не ризикував, щоб не нарватися на удар. На мій погляд, у 12‑му раунді рефері мав зупиняти бій і зарахувати технічну поразку американцеві. Було одностороннє побиття.

Промоутер Олександра Гвоздика Боб Арум впевнений, що харків'янин нині поб'є і теперішнього володаря трьох титулів американця Андре Ворда, і колишнього володаря — росіянина Сергія Ковальова. Це дійсно так?

— Гвоздик готовий до бою за чемпіонський титул. Складно сказати, як би завершився його матч із Ковальовим чи Вордом. Це складні хлопці. Ковальов — один із найкращих нокаутерів на сьогодні. Ворд — украй незручний суперник, який може зіпсувати бій кому завгодно. Але те, що бій буде досить видовищним, цікавим і конкурентним з одним та другим, я впевнений на сто відсотків. У Гвоздика небагато професіональних боїв, але останні суперники — досить імениті. Зі всіма розібрався. Мені було цікаво подивитись, як він будуватиме бій з агресивним панчером (людина з потужним ударом. — ГПУ), таким, як кубинець Юніескі Гонсалес. Поєдинок показав, що Олександр може працювати і з такими: спокійно, на ногах, діючи другим номером, він "розклав" суперника, не дав собі завдати ніякої шкоди і видовищно закінчив бій.

Гвоздик може провести відбірковий бій з американцем Джо Смітом-молодшим за право зустрітись із чемпіоном WBC. Він боксер непростий, із характером, може "зарубитись", але клас Гвоздика — вищий.

Зараз ви читаєте новину «"Ломаченко – машина, яка працює без збоїв"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути