вівторок, 13 березня 2018 05:41

Ломаченко дебютує у легкій вазі

Автор: www.nlviv.in.ua
  Боксер Василь Ломаченко свій наступний бій проведе 12 травня проти мексиканця Раймундо Бельтрана або Хорхе Лінареса з Венесуели
Боксер Василь Ломаченко свій наступний бій проведе 12 травня проти мексиканця Раймундо Бельтрана або Хорхе Лінареса з Венесуели

У професійному боксі існує 17 вагових категорій. Розповідаємо про ситуацію, що складається у п'яти найцікавіших дивізіонах для українських уболівальників.

Надважка вага — понад 90,7 кг

Головні дійові особи:

Ентоні Джошуа, 28 років, Велика Британія — чемпіон Всесвітньої боксерської асоціації (WBA) та міжнародної боксерської федерації (IBF); Деонтей Вайлдер, 32 роки, США — чемпіон Все­світньої боксерської ради (WBC); Джозеф Паркер, 26 років, Нова Зеландія — чемпіон Всесвітньої боксерської організації (WBO); Тайсон Ф'юрі, 29 років, Велика Британія.

3 березня Деонтей Вайлдер здобув свою 40-у перемогу серед професіоналів — побив міцного ветерана, кубинця Луїса Ортіса. Ентоні Джошуа має удвічі менше перемог. Але вже в наступному бою, 31 березня, має об'єднати три титули — зустрічається з Джозефом Паркером. Великий бій за чотири титули між Джошуа і Вайлдером, імовірно, пройде наприкінці цього року.

В суперечку двох нинішніх лідерів може втрутитися колишній чемпіон — британець Тайсон Ф'юрі. 2018-го він має провести кілька відновлюваних поєдинків і вже наступного почати полювання за титулами.

Позиції і перспективи українців: у найближчі два-три роки посперечатися з лідерами може хіба що чемпіон у попередній категорії Олександр Усик.

Перша важка вага — до 90,7 кг

Головні дійові особи:

Олександр Усик, 31 рік, Україна — чемпіон WBC і WBO; Мурат Гассієв, 24 роки, Росія — чемпіон WBA та IBF.

Українець та осетин 11 травня зійдуться у фіналі Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS) в Саудівській Аравії. Визначать володаря трофею Мухаммеда Алі, а заодно й абсолютного чемпіона світу в цій вазі. Останнім "абсолютом" у цій вазі був легендарний американець Евандер Голіфілд. 1988-го він звільнив усі три пояси за основними версіями і перейшов у надважку вагу. Те саме невдовзі збираються зробити фіналісти WBSS.

Напівважка вага — до 79,4 кг

Головні дійові особи:

Адоніс Стівенсон, 40 років, Канада — чемпіон WBC; Сергій Ковальов, 34 роки, Росія — чемпіон WBO; Дмитро Бівол, 27 років, Росія — чемпіон WBA; Артур Бетербієв, 33 роки, Росія — чемпіон IBF.

2017-го у вересні найкращий боксер дивізіону, американець Андре Ворд оголосив про завершення спортивної кар'єри. Усі залишені ним титули дісталися російським боксерам. У найближчій перспективі об'єднавчих боїв не планується.

Позиції і перспективи українців: найсильніший із наших Олександр Гвоздик 17 березня позмагається за титул "тимчасового" чемпіона світу за версією WBC. Виграє — вже в другій половині цього року може поборотися за повноцінний титул із переможцем бою між Адонісом Стівенсоном і шведом Баду Джеком. Вони зустрінуться 19 травня.

Середня вага, до 72,6 кг

Головні дійові особи:

Геннадій Головкін, 35 років, Казахстан — чемпіон WBC, WBA та IBF; Біллі Джо Сондерс, 28 років, Велика Британія — чемпіон WBO; Сауль Альварес, 27 років, Мексика.

5 травня у Лас-Вегасі, США, відбудеться бій-реванш між Геннадієм Головкіним і Саулем Альваресом. На кону — три титули казахстанського боксера. Вони залишилися в Головкіна після нічиєї в першому поєдинку цих суперників. Напевне, цей бій не скасують. Навіть не зважаючи на те, що перша допінг-проба мексиканця виявилася позитивною. Наприкінці року, ймовірно, відбудеться поєдинок переможця матчу-реваншу із Біллі Джо Сондерсом за звання абсолютного чемпіона.

Позиції і перспективи українців: Сергій Дерев'янченко є обов'язковим претендентом на титул за версією IBF. 3 березня він виграв проміжний бій в американця Дашона Джонсона й чекає на свій шанс позмагатися за титул.

Легка вага — до 61,2 кг

Головні дійові особи:

Хорхе Лінарес, 32 роки, Венесуела — чемпіон WBA; Майкі Гарсія, 30 років, США — чемпіон WBC; Роберт Істер, 27 років, США — чемпіон IBF; Реймундо Бельтран, 36 років, Мексика — чемпіон WBO.

12 травня в цій вазі дебютує українець Василь Ломаченко. Зустрінеться з Хорхе Лінаресом або з Реймундо Бельтраном. Головна битва в цьому дивізіоні між ним та Майкі Гарсією. Обидва нині входять у десятку найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії: Ломаченко — третій у класифікації американського журналу "Ринг", Гарсія — шостий.

Позиції і перспективи українців: троє наших нині є чемпіонами світу — Василь Ломаченко, Олександр Усик та Артем Далакян. Ще двоє — Олександр Гвоздик і Сергій Дерев'янченко найближчим часом позмагаються за титул.

11 українців здобували титул чемпіона світу з боксу серед боксерів-професіоналів. Останній — Артем Далакян із Дніпра.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко дебютує у легкій вазі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути