Ексклюзиви
четвер, 21 січня 2021 00:00

"Ліверпуль" і "Манчестер Юнайтед" зіграли нецікавий матч

У центральному матчі 18-го туру англійської футбольної прем'єр-ліги "Ліверпуль" приймав "Манчестер Юнайтед". Поєдинок закінчився внічию — 0:0.

Нейтральному вболівальнику дивитися гру було важко. Cклалося враження передбачуваності й академічності всього, що відбувалося на футбольному полі.

Команди типу "Манчестер Юнайтед" можуть керувати такою грою, маючи збалансований захист. Сподобалася четвірка захисників гостей — Ван-Біссака — Лінделеф — Магуйар — Шоу. В обороні розуміють, що роблять. Атака теж діяла непогано. Могли забивати.

"Ліверпуль" атакував більше, форсував події. Але команді Юргена Клоппа поки що бракує взаєморозуміння у завершальній стадії.

Чемпіони-2020 у чотирьох поєдинках тричі мали нічию та один раз поступилися. Причина — перевантаження. Не фізичне, а моральне. Неможливо грати у футбол без зупинок. "Ліверпуль" — команда з душею. Коли в тебе немає вболівальників на трибунах, без цього футболістам важко. Вони якісно працюють, але не вистачає емоцій.

"Манчестер Сіті" переміг "Кристал Пелас" — 4:0 і став потенційним лідером турніру. Весь поєдинок Олександр Зінченко провів на позиції лівого захисника. Команда Хосепа Гвардіоли стала більше уваги приділяти обороні, вписався португальський новачок Рубен Діаш, менше пропускають. Звідси багато мінімальних перемог. Але явним фаворитом турніру "Сіті" не став. Серед лідерів перебувають п'ять-шість команд. Стабільності бракує кожній.

У чемпіонаті Італії "Інтер" вдома здолав "Ювентус" — 2:0. Це був матч 18-го туру — передостаннього в першому колі.

"Інтер" підійшов до зустрічі практично без втрат. "Ювентус" недорахувався кількох провідних футболістів. Але не це стало причиною поразки гостей. Тренер господарів Антоніо Конте переграв свого опонента Андреа Пірло. "Інтер" домінував у середині поля й вибігав у різкі контратаки. Лівий фланг оборони "Ювентуса" провалився. Звідти прийшли обидва голи у ворота поки що чинного чемпіона країни. Проте сумнівів немає: "Ювентус", який дев'ять разів поспіль — із сезону 2011/2012 — здобував титул, його втратить. Перше місце розіграють "Мілан" та "Інтер".

Лідирує "Мілан". Випереджає конкурента на три очки. В останньому матчі колишня команда Андрія Шевченка перемогла на виїзді "Кальярі" — 2:0. Обидва м'ячі забив нападник 39-річний Златан Ібрагімович, який через травму не грав майже два місяці. Цього тижня лави команди поповнив хорват 34-річний Маріо Манджукич, чемпіон Італії у складі "Ювентуса", віцечемпіон світу-2018, переможець Ліги чемпіонів-2013 у складі "Баварії". Забивав у вирішальних матчах Кубка світу та Ліги чемпіонів, хоча ті поєдинки його команди програвали. Має допомогти Ібрагімовичу в нападі "Мілана", підмінити його в разі потреби. Цього сезону "Інтер" із "Міланом" проведуть ще два матчі. 26 січня команди зустрінуться у чвертьфіналі національного Кубка. 21 лютого — другоколовий поєдинок чемпіонату, в першому виграв "Мілан" — 2:1.

Наступну зустріч "Мілан" зіграє вдома з "Аталантою" 23 січня, в суботу. За неї виступає українець Руслан Малиновський. У неділю його команда не змогла перемогти вдома "Дженоа" — 0:0. Малиновський вийшов у стартовому складі. Зіграв невдало, його замінили на 66-й хвилині.

Зараз ви читаєте новину «"Ліверпуль" і "Манчестер Юнайтед" зіграли нецікавий матч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути