пʼятниця, 31 травня 2019 00:15

"Ліверпуль" буде фаворитом фіналу Ліги чемпіонів

1 червня відбудеться фінальний матч Ліги чемпіонів із футболу. Зустрінуться дві англійські команди. Лондонський "Тоттенгем" протистоятиме "Ліверпулю" з однойменного міста.

— "Ліверпуль" — фаворит, — каже колишній форвард "Шахтаря" 62-річний Віктор Грачов. — Команда лише раз програла в чемпіонаті Англії, здобувши рекордну кількість очок. "Ліверпуль" — стабільний. За добором виконавців підопічні Клоппа виглядають переконливіше. Але фінал Ліги Європи показав: у протистоянні англійських команд можливі будь-які сюрпризи. До того ж мене насторожує неймовірний футбольний талан, що супроводжує "Тоттенгем". У чвертьфіналі з "Манчестер Сіті" суддя зарахував гол лондонців, що могли скасувати. І, натомість, скасував м'яч "Сіті", якого цілком можна було "уникнути". У півфіналі з "Аяксом" "Тоттенгем" програв три тайми. Здавалося, не мав жодних шансів, але зумів перегорнути матч за 45 хвилин із класичним голом на останніх секундах. Із досвіду знаю, якщо команді так щастить, то це непросто.

Гру вестиме "Ліверпуль". Підопічні Клоппа більше володітимуть м'ячем і загрожуватимуть воротам. "Тоттенгем" покладатиметься на короткі вольові відрізки, коли команда перехоплюватиме ініціативу. Лондонці сподіватимуться на швидкість і різкість корейця Сона — творчий геній Крістіана Ерікссена.

Можливе повернення Харрі Кейна, найсильнішого форварда "Тоттенгема", це більше психологічний хід. Якою може бути форма в Кейна, якщо він пропустив півтора місяця? Скільки м'ячів забив Кейн "Ліверпулю" в цьому чемпіонаті? Жодного. І це, коли був здоровий. У "Ліверпуля" є сильніший козир. Мохамед Салах травмувався у торішньому фіналі. Він же пропускав півфінальний матч-відповідь проти "Барселони". Уявляєте, який він матиме заряд на гру?

Наче все за "Ліверпуль". Але я згадую Клоппа як людину, яка постійно програє у фіналах. Точно знаю, що нульової нічиєї в основний час не буде.

Футбол. Ліга чемпіонів 2018/19. Фінал. 1 червня, субота

"Тоттенгем", Лондон, Англія — "Ліверпуль", Англія

22:00 за київським часом. Мадрид, Іспанія.

Стадіон "Ванда Метрополітано", розрахований на 67 829 глядачів.

Суддя: Дамір Скоміна, 42 роки, журналіст

ТБ: "Футбол 1". Текстова трансляція: gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Ліверпуль" буде фаворитом фіналу Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути