середа, 26 жовтня 2011 06:45

"Литва навчила мене грати в баскетбол"

Автор: фото з архіву Михайла анісімова
  Михайло Анісімов:  ”Поки що я не можу знайти  свою гру”
Михайло Анісімов: ”Поки що я не можу знайти свою гру”

Чинний чемпіон України з баскетболу — київський "Будівельник" — розпочав сезон-2011/2012 невиразно. Із шести стартових зустрічей команда виграла п'ять, але продемонструвала при цьому посередню гру. Показником нинішнього стану киян був стартовий матч Єдиної ліги ВТБ проти естонського "Калева", котрий українці програли вдома — 51:65. Болюча поразка, однак після неї "Будівельник" трохи несподівано переграв на виїзді російський "Нижній Новгород".

— У нас чимало нових гравців, — каже "ГПУ" центровий "Будівельника" 27-річний Михайло Анісімов. — Команда ще до кінця не зіграна. Будемо покращувати гру вже в ході сезону. Помітно багато помилок, непорозумінь.

— Поразки на зразок тих, що у вас трапилася з "Калевом", здатні підірвати моральний клімат?

— Навпаки, ця невдача струсонула команду. Настільки, що в Нижньому Новгороді ми ще більше повірили в себе. Нам сказали — жодного навантаження немає, грайте в баскетбол і все буде добре. Виграли там, потім переграли "Черкаські мавпи" вдома. Це теж був непростий матч. Зараз у нашій суперлізі з усіма треба викладатися максимально. Такого, як було раніше, коли вийшов і без надзусиль переміг із різницею в 20 очок, уже немає. Ті ж "Мавпи" добре захищалися, виграли в нас у перших двох чвертях підбори.

У це міжсезоння "Будівельник" очолив новий тренер — чорногорець Звездан Митрович. Важко звикнути до його вимог?

— Звичайні вимоги, але нині я не можу знайти свою гру і не почуваю себе так добре, як можу почувати. Навіть не знаю, чим це пояснити.

Сезон щойно почався, а команда вже розпрощалася з американським центровим Трейвоном Браянтом. Тепер на вас подвійне навантаження?

— Ні, маємо багато "великих", тренер використовує всіх. Є Олексій Онуфрієв, Андрій Малиш, Андрій Агафонов. У нас повноцінна ротація, тренер усіх добре використовує, усіх "крутить", усі отримують однаковий час. Такого, щоб хтось сидів, і про нього зовсім не згадали, немає.

У міжсезоння в "Будівельнику" з'явився литовський розігруючий Роландас Алієвас. На мою думку, у вас із ним ідеальне взаєморозуміння на майданчику.

— Я давно знаю стиль гри Роландаса, як під нього підлаштовуватися. Не дивно, адже ми з ним виступали за різні збірні Литви. Алієвас — тямущий, мені подобається, як він грає на команду. Так, поки що він віддає мало результативних передач. Видно, що ще не розкрився сповна, його потенціал значно вищий. Але, думаю, то тимчасово.

— В Україні ви третій сезон, але лише зараз граєте під українським прапором. Це означає, що ви вже повністю попрощалися зі своєю другою Батьківщиною (Анісімов — киянин, але виступав за молодіжні збірні Литви. — "ГПУ")?

— Литва для мене — не друга Батьківщина, а країна, яка навчила мене грати в баскетбол. Але якщо повернув українське громадянство, то тепер уже буду тут, удома. За збірні, виходить, не зможу грати ні там, ні тут. Але головне, що я повернувся додому й можу себе тут реалізувати.

Чому не чіплялися за шанс пробитися до складу збірної Литви?

— Та шансів уже було мало. Я стільки років був кандидатом, постійно їздив із другою збірною, але там велика конкуренція, важко пробитися до складу. Тому й вирішив не бути в нашому чемпіонаті легіонером.

Звездан Митрович майже на кожній прес-конференції каже, що нинішній "Будівельник" — не торішній. Це означає, що "Будівельник" не боротиметься за чемпіонство?

— Подивимося. У нас завдання — готуватися до кожної гри і вигравати.  Може тренер навпаки присипляє суперників словами, що "Будівельник" поганий. Аби ті приїжджали розслабленими. Не треба сильно звертати увагу на ці слова.

Зараз ви читаєте новину «"Литва навчила мене грати в баскетбол"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути