пʼятниця, 23 липня 2010 00:38

Лігу чемпіонів судитимуть п"ятеро арбітрів

На матчі Ліги чемпіонів призначатимуть двох додаткових помічників головного арбітра. Так у середу вирішила Міжнародна рада футбольних асоціацій, уповноважена вносити зміни до правил.

— П"ятеро арбітрів судитимуть матчі Ліги чемпіонів з етапу плей-офф уже цього розіграшу. Попередні етапи, включно з груповим, обслуговуватимуть без залучення помічників, — каже "ГПУ" Віктор Дердо, 56 років, колишній голова комітету арбітрів Федерації футболу України.

Експеримент триватиме до 2012-го. Його розпочали в Лізі Європи в сезоні 2008–2009 років. Головний арбітр переміщується по всьому полю, два його асистенти — вздовж бічних ліній, а ще двоє помічників стежать за грою за воротами. Шостий рефері — резервний.

Експерти вважають, що система з п"яти арбітрів покращить якість суддівства і може стати альтернативою відеоповторам. Президент Міжнародної федерації футболу Йозеф Блаттер вважає, що використання сучасних технологій шкодить духу гри. Тиск на ФІФА посилився після чемпіонату світу в Південній Африці, де помилки системи з трьох суддів серйозно вплинули на результат кількох зустрічей.

Зараз ви читаєте новину «Лігу чемпіонів судитимуть п"ятеро арбітрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути