четвер, 25 березня 2021 00:36

Кубок світу з біатлону виграли норвежці

Автор: GettyImages.Com
  ­Норвезький біатлоніст Йоганнес Бйо підкидає Кришталевий глобус — приз переможця Кубка світу за підсумками сезону. Естерсунд, Швеція, 21 березня 2021 року
­Норвезький біатлоніст Йоганнес Бйо підкидає Кришталевий глобус — приз переможця Кубка світу за підсумками сезону. Естерсунд, Швеція, 21 березня 2021 року

21 березня завершився біатлонний сезон. Кубок світу виграли норвежці: в жінок — 30-річна Тіріль Екгофф, у чоловіків — Йоганнес Бйо, 27 років.

Доля титулу серед чоловіків вирішувалася в останній гонці. Дебютант Кубка світу Стурла Лаґрейд із Норвегії лідирував, випереджаючи дворазового переможця Йоганнеса Бйо на один бал. Остання гонка сезону могла не відбутися через сильний вітер. Початок перенесли, але не скасували. Бйо фінішував третім, Лаґрейд — восьмим.

У жінок такого драматизму не було. Від початку сезону лідирувала норвежка Марте Олсбю-Ройселанд. Проте з січня Екгофф виграла сім гонок поспіль і достроково стала переможницею.

Україна видала обнадійливий сезон. На початку здавалося, що до Олімпіади-2022 жіноча збірна бігтиме тим самим складом, що і вісім років тому в Сочі — сестри Валентина і Віта Семеренко, Юлія Джима й Олена Підгрушна. Однак зміна поколінь, що почалася непомітно, близька до завершення.

Великим бонусом для жіночої збірної стала натуралізована білоруска 25-річна Дарія Блашко. Вона гарно стріляла, але мала певні проблеми з лижним ходом. Однак ближче до фінішу усунула їх. Наступного року Блашко може стати лідером збірної.

У сезоні 2021/22 повернеться до команди Ірина Варвинець, 28 років. Вона пропустила два сезони, але непогано заявила про себе в Кубку міжнародного союзу біатлоністів. Тримає форму 34-річна Олена Підгрушна, яка своїм вражаючим фінішем вирвала бронзову медаль чемпіонату світу в класичній естафеті.

Лідер команди — 30-річна Юлія Джима здобула дві срібні нагороди на етапах Кубка світу — в індивідуальній гонці італійської Антерсельві та спринті в чеському Нове Мєсто.

Із мінусів — провальний сезон для 35-річних сестер Семеренко. Жодної нагороди й навіть підходу до п'єдесталу. Анастасії Меркушиній, 26 років, варто зробити висновки з минулого сезону. Припинити тренуватися в батьків, а стати членом команди. Бо поки що прогресу не видно.

У чоловіків немає яскравих спалахів, але є стабільність. Лише неталан у вигляді трьох додаткових патронів 24-річного Антона Дудченка позбавив нас бронзової медалі в естафеті на чемпіонаті світу. Стабільно впродовж сезону виступав і Богдан Цимбал, 23 роки. Якісний сезон провів 33-річний Артем Прима. Жодного разу не виграв медалі лідер команди 29-річний Дмитро Підручний, але кілька разів був близький до неї.

Зараз ви читаєте новину «Кубок світу з біатлону виграли норвежці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути