середа, 04 листопада 2009 18:27

"Криза в боксі настала через Кличків"

Автор: фото: Павло ТЕРЕХОВ
  Віталій Кличко: ”Я хочу провести поєдинок на ”Донбас Арені” у Донецьку”
Віталій Кличко: ”Я хочу провести поєдинок на ”Донбас Арені” у Донецьку”

Чемпіон світу з боксу 38-річний Віталій Кличко минулого тижня відкривав боксерський зал у спорткомплексі Приазовського державного технічного університету Маріуполя. Після цього відповів на запитання журналістів, серед яких був і кореспондент "ГПУ".

12 грудня ви зустрінетеся з американцем Кевіном Джонсоном. Як оцінюєте свої кондиції?

— Я увійшов у гарну форму, тому зробив маленьку паузу тільки для того, щоб із цієї форми не виходити. Підготовка до бою з Джонсоном уже розпочалася. Поки що за допомогою фітнесу я в Києві закладаю базу. Після цього їду в Австрію, щоб у гірському регіоні вести спаринг-підготовку до поєдинку.

Джонсон виграв усі 22 свої бої, але не зустрічався з жодним іменитим боксером. Чому обрали його за опонента?

— Кевін — шостий номер рейтингу. І я б не сказав, що суперники в Джонсона були прохідні. Можливо, вони не надто розкручені або не так добре відомі в нашій країні, але у світі боксу з цими хлопцями рахуються. Згадайте також, що говорили напередодні мого бою з Арреолою. Тоді теж відзначали, що Кріс не вигравав у жодного авторитетного бійця. Але події на рингу показали, що для перемоги мені довелося докласти максимум зусиль. Думаю, Джонсон не поступається Арреолі в майстерності.

Говорять, що Клички стали чемпіонами в той період, коли суперважкий дивізіон переживає кризу — дефіцит висококласних майстрів. Такі вислови вас зачіпають?

— Мені інша фраза подобається: "Кризу в боксі можна назвати кризою Кличків. Тому що брати сьогодні сильні настільки, що заволоділи всіма титулами й не дають прорватися на вершину ні американцям, ні представникам інших континентів", — усміхається.

Американці поєдинок Кличко–Маскаєв купувати не хочуть

Не виключено, що знову заявить про своє бажання зустрітися з вами в чемпіонському бою росіянин Олег Маскаєв. Ви дасте йому шанс чи знову будете сперечатися з WBC?

— Якщо Маскаєв здобуде право називатися претендентом на пояс офіційно, то ми обов"язково зустрінемося. Нехай Олег для початку доведе свою спроможність у боях із Пітером, Арреолою, іншими бійцями. Маскаєв програв нокаутом Пітеру, Сандерсу, Вітакеру, Кірку Джонсону, Туа, Макколу. Як він може називатися офіційним претендентом на пояс? Американці поєдинок Кличко–Маскаєв купувати не хочуть. Німці запитують, хто це такий, на якій підставі він має претендувати на звання чемпіона. Ми не стали миритися з цими махінаціями і довели їх у суді.

Чи можливий варіант, що українські глядачі зможуть побачити на власні очі бої Кличків удруге?

— Я вже висловлював бажання провести на рідній землі бій на футбольному стадіоні. Найсучаснішою в Україні зараз є "Донбас Арена" в Донецьку. Я не проти там виступити. Але поки що це тільки розмови і не більше того.

Зараз ви читаєте новину «"Криза в боксі настала через Кличків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути