четвер, 13 грудня 2012 06:30

Коньков вибачився за результати збірної

Президент Федерації футболу України Анатолій Коньков, 63 роки, працює на своїй посаді 100 днів.

— На жаль, успішним цей період не назвеш, — каже Анатолій Дмитрович в інтерв'ю прес-службі Федерації футболу України. — Головна причина — національна команда невдало стартувала у відборі на Кубок світу-2014. Ступінь відповідальності за це лягає на мене: за результатами збірної оцінюють роботу національної федерації. Тому я перепрошую в уболівальників за незадовільні результати національної команди.

Зате є й успіхи. Ми змогли вийти на прямий контакт із власниками клубів прем'єр-ліги. Вони зустрілися з керівником вітчизняних суддів — П'єрлуїджі Колліною. Створена тренерська рада ФФУ. Вона необхідна, і я не згоден із тим, що це — пережиток радянської системи. Без діалогу з головними тренерами клубів наставнику національної команди буде важко вибудувати ефективну систему підготовки команди.

Найболючішою темою Анатолій Коньков назвав невизначеність щодо головного тренера збірної.

— Ця тема викликає постійні дискусії серед уболівальників. Я приймаю критику на нашу адресу: не вдалося швидко та безболісно знайти заміну Олегові Блохіну. Деякі кандидатури, які ми розглядали, встигли прийняти інші пропозиції.

Не виправдовуюся, мені б не хотілося говорити про обставини, які зумовили відставку Олега Володимировича. Я щиро бажаю йому успіхів. Але треба бути об'єктивними (вочевидь, Коньков натякає на несподіваний відхід Блохіна і важку ситуацію, в якій опинилося керівництво ФФУ. — "ГПУ").

Нам потрібен сильний тренер. Завдання виходу до фінальної частини Кубка світу-2014 ніхто не знімав. Треба також, щоб цей фахівець працював на перспективу. Відповідальності ми не боїмося. У нас є кошти та умови для того, щоб запросити будь-якого тренера. Тому немає сенсу поспішати.

Учора відбулося засідання президії Федерації футболу України. Основне питання — призначення головного тренера національної команди. Залишилось двоє кандидатів на посаду — швед Свен Йоран Ерікссон та Михайло Фоменко. З Ерікссоном Федерація футболу вступить у переговори ближчим часом. Якщо він відмовиться, Фоменко дав згоду очолити збірну.

Зараз ви читаєте новину «Коньков вибачився за результати збірної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути