вівторок, 13 вересня 2011 05:00

Кличко нокаутував Адамека

У ніч проти неділі 40-річний Віталій Кличко (43 перемоги, 40 нокаутів, дві поразки, нуль нічиїх) провів черговий успішний захист свого титулу чемпіона світу за версією WBC у надважкій вазі. На заповненому 42-тисячному стадіоні у польському місті Вроцлав, він переміг технічним нокаутом у 10 раунді Томаша Адамека, 34 роки (44 перемоги, 28 нокаутів, дві поразки, нуль нічиїх).

З перших секунд бою Віталій, який мав перевагу в габаритах і фізичній формі, зайняв центр рингу. Українець тримав суперника на дистанції джебом і час від часу пускав у хід правицю. Один із його правих кросів у голову в першому раунді похитнув Адамека.

У другому поляк дещо активізувався. Різко скорочуючи дистанцію, він провів кілька швидких серій. Проте і цей раунд — за Кличком. На останніх секундах лише канати врятували Адамека від нокдауна після чергового правого кросу в голову.

В четвертому раунді Віталій розбив супернику ніс, який кровоточив до кінця двобою.

Інтенсивніше українець почав діяти у п'ятому раунді. Однак закривавлений Адамек витримав бомбардування.

У шостому раунді продовжується одностороннє побиття поляка, й завершується нокдауном — Кличко провів швидку двійку лівий-правий у голову.

Наприкінці восьмого раунду Віталій змусив похвилюватися своїх прихильників — пробиваючи двійку він втратив рівновагу і впав.

Методичне побиття поляка в десятому раунді припинив італійський рефері Массімо Баровеккіо. Фінальною крапкою стала трійка лівий-правий-лівий у голову за 20 с до кінця раунду.

Це восьмий успішний титульний бій Віталія Кличка, після його повернення на ринг у жовтні 2008 року.

Після поєдинку Томаш Адамек визнав, що Віталій Кличко був сильніший. А український чемпіон заявив, що його наступним суперником може стати британець Девід Хей. Кличко-старший хотів би провести цей бій у Великій Британії й нокаутувати Хея у нього на батьківщині.

— Думаю, Віталій знає, чого хоче, — каже "ГПУ" боксерський тренер із Мінська Сергій Питалєв, 38 років. — Його бажання базується на правильній оцінці своїх можливостей і можливостей суперника. Козирі українця — нестандартність, фактурність, розрахунок у діях, "відчуття часу", коли провести удар. Це дозволяє вигравати навіть у більш швидкісних бійців. А з іншого боку, де вони ці більш швидкісні? Однак Хей — не Адамек. Він представлятиме реальну небезпеку, хоч і програв 2 липня цього року Володимиру. Шанси на перемогу оцінюю як 70 на 30 на користь Кличка-старшого.

 

"Кличко не обманював, коли говорив, що на десять років молодший"

— За чемпіонство у важкій вазі ніколи не перемагав поляк. Адамек був третій, після Анджея Ґолоти та Альберта Сосновського, який мав шанс здобути пояс у цій категорії, — написала після бою польська газета "Річ Посполита". —  Ґолота бився чотири рази і так і не досяг мети. Сосновський помірявся силами з Віталієм Кличком і його побили, як і Адамека, у десятому раунді. Більшість тих, хто заплатили за квиток від 80 злотих до 6 тисяч, вірила у вроцлавське диво, тобто перемогу Адамека. Бо ж були польські чемпіони в боксі, як Даріуш Міхалчевський, і це додавало надії, що він у стані подолати українця.

Але реальність була брутальна. Кличко не обманював, кажучи, що почувається на 10 років молодшим. Він важив найменше від часів бою з Крісом Бердом 2000-го. Був швидкий і точний, уже в перших раундах завдавши Адамекові більшість важких ударів.

— Після другого раунду я вважав, що Адамек не витримає, але це силач, яких мало, — каже після бою Кличко. — За кожним раундом я дивувався, що він досі тримається на ногах. Суддя добре зробив, що перервав поєдинок. Адамек — найкращий боксер у світі, але не у важкій вазі. Я це казав від початку. Він помилився, вирішивши боксувати в цій категорії, бо в нижчій міг би бути королем.

 

Зараз ви читаєте новину «Кличко нокаутував Адамека». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути