Ексклюзиви
пʼятниця, 18 січня 2019 07:45

Кличко не повернеться в бокс у квітні

Автор: POLITEKA.NET
  Володимир Кличко останній бій провів 29 квітня 2017 року
Володимир Кличко останній бій провів 29 квітня 2017 року

Колишній чемпіон світу в над­важкій вазі 42-річний Володимир Кличко спростував чергову хвилю чуток про своє повернення в бокс. 13 квітня на стадіоні "Вемблі" у Лондоні, Велика Британія, українець нібито мав зустрітися з місцевим боксером Ділліаном Вайтом, 30 років.

Інформація виглядала правдоподібно, бо її у грудні надав впливовий британський промоутер Едді Хірн. Цим серйозно заінтригував боксерський світ.

— Володимир Кличко хоче повернутися в бокс, — казав Едді Хірн. — Здається, він написав Ентоні Джошуа (чемпіон світу за трьома версіями, попередній суперник Кличка. — ГПУ) щось у дусі: "Хочу повернутися назад, відчуваю, що можу перемогти будь-кого в нашому дивізіоні".

Щоправда, тоді він розглядав Кличка як одного з можливих суперників Джошуа на бій 13 квітня 2019-го.

15 січня в соціальній мережі "Твіттер" Кличко спростував усі розмови.

"Мені не чужі виклики в житті, і я дійсно відчуваю, що все ще сповнений сил, — пише Володимир Кличко. — Багато людей зв'язувалися зі мною, бажаючи побачити моє повернення в бокс у квітні. Я вдячний за це. Проте я повинен назвати подібні спекуляції раннім першоквітневим жартом".

Є чотири причини, через які Володимир не повернеться на ринг у квітні.

Не настав "правильний" час. Кличко вважає, поки що не склалися необхідні передумови для повернення. Це може бути заплутана ситуація в дивізіоні, наявність фактично трьох лідерів. Одна-дві перемоги нічого не змінять. Повернення має дати Кличку неймовірну мотивацію та одержимість. Приміром, побити рекорд Джорджа Формана і стати найстаршим в історії чемпіоном-надважковаговиком. Американець здобув титул у 45 років. Володимирові в березні виповниться 43.

Вечір боксу 13 квітня на "Вемблі" запланований, але Джошуа серйозно розглядає США для місця проведення свого наступного бою. Відтак Хірну потрібна адекватна заміна. І повернення Кличка в бою з популярним місцевим бійцем Ділліаном Вайтом цілком би підійшла. Але Володимир за багато років чемпіонства звик сам диктувати умови суперникам. Тому відмовився ставати заміною Джошуа у планах Хірна.

Ділліан Вайт — елітний боксер, але поки що не чемпіон. Перемога над ним менш значима, ніж над Джошуа, чемпіоном світу за версією Всесвітньої боксерської ради, американцем Деонтеєм Вайлдером і колишнім чемпіоном світу, британцем Тайсоном Ф'юрі. Але бій із Вайтом не менш небезпечний. І якщо за програш першим українцеві мало хто докорятиме, то невдача з Вайтом може підмочити його репутацію.

Володимир має повноцінне життя після боксу. Він читає лекції по цілому світі, має сертифікований курс у швейцарському університеті, пише книжки, керує фондом "Кличко Фаундейшн". Водночас тримається в чудовій фізичній формі. Ця обставина не виключає його повернення на ринг.

Зараз ви читаєте новину «Кличко не повернеться в бокс у квітні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути