пʼятниця, 22 лютого 2013 05:30

Кличко не битиметься з Повєткіним

Всесвітня боксерська асоціація дозволила вкотре відкласти поєдинок суперчемпіона за своєю версією Володимира Кличка і "регулярного" чемпіона Олександра Повєткіна. На відміну від двох попередніх разів, тепер ініціатором перенесення бою став українець. Аналізуємо, чому очікуване для багатьох уболівальників українсько-російське протистояння в рингу ніяк не може відбутися.

Бій не потрібний нікому із суперників

Загальновизнаний лідер надважкого дивізіону Кличко-молодший усім усе довів. Перемога над Повєткіним не принесе йому дивідендів. Останніми роками росіянин, олімпійський чемпіон-2004, відверто загальмував свою кар'єру, б'є нікому не відомих опонентів із третього ешелону й став об'єктом глузувань навіть у себе на батьківщині. Попри це, "Русский витязь" досі не знає поразок. Він вольовий, мотивований і голодний до великих перемог. Тому в цьому бою Кличко може значно більше втратити, ніж набути.

Команда Повєткіна також не поспішає кидати свого боксера під суперника, здолати якого — малоймовірно. Комерційна вартість проекту Повєткіна досі значною мірою тримається на "ореолі непереможності". Ризик утратити цей компонент завеликий. Так, очевидно, вважають в оточенні росіянина. Тому ставлять неприйнятні та комерційно не обґрунтовані умови. Те, що цей бій відбудеться до наступного кінцевого терміну, 31 липня 2013 року, теж під великим сумнівом. Адже обидві сторони й далі не можуть порозумітися, подавши протести у WBA вже на нове рішення асоціації. Представників Повєткіна не влаштовує розподіл гонорарів у майбутньому поєдинку, що становить 75:25 на користь українця. А команда Кличка не згодна з тим, що WBA вимагає від Володимира підписати контракт на бій з Повєткіним до добровільного захисту, запланованого на 6 квітня.

Бій фінансово не вигідний Кличку

Олександр Повєткін не надто популярний у Німеччині. Тому навряд чи цей поєдинок матиме добрі рейтингові показники на німецькому каналі "Ер-Те-Ель". До того ж команда росіянина наполягає на розподілі гонорарного фонду 45:55. За такого співвідношення, аби вийти на нуль, Кличку довелося б віддати росіянину ще й частину своєї винагороди. Цей поєдинок може принести прибуток на рівні з іншими боями Кличка лише за традиційного розподілу 85:15. Максимум — 75:25. Але Кличко може стільки ж заробити, як на Олександрі, провівши бій із безпечнішим і не менш популярним суперником, з яким, окрім іншого, легше домовитися.

У програші вболівальники

На пострадянському просторі тема зустрічі Кличка з Повєткіним не один рік найбільш обговорювана і є приводом для палких суперечок. Цей поєдинок має відбутися хоча б заради того, щоб закрити раз і назавжди цю тему.

Зараз ви читаєте новину «Кличко не битиметься з Повєткіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути