Ексклюзиви
четвер, 27 лютого 2020 05:56

Кличко може повернутися в бокс через Ф'юрі

Автор: REUTERS
  Американець Деонтей Вайлдер у бою з Тайсоном Ф’юрі, Велика Британія, двічі був у нокдауні. Після сьомого раунду його секунданти викинули білий рушник
Американець Деонтей Вайлдер у бою з Тайсоном Ф’юрі, Велика Британія, двічі був у нокдауні. Після сьомого раунду його секунданти викинули білий рушник

Уранці 23 лютого в Лас-Вегасі, США, 31-річний британець Тайсон Ф'юрі після чотирирічної перерви знову став чемпіо­ном світу у надважкій вазі. Він завдав першої поразки у кар'єрі американцеві Деонтею Вайлдеру, 34 роки, і відібрав у нього пояс чемпіона за версією Всесвітньої боксерської ради. Вайлдер проводив 11-й захист титулу.

У листопаді 2015 року Тайсон Ф'юрі перервав ще тривалішу чемпіонську серію Володимира Кличка — під час 20-го захисту. До Ф'юрі жодному надважковаговику в історії не вдавалося перервати таке тривале панування чемпіонів.

Бій Вайлдер–Ф'юрі неочікувано пройшов за повної переваги одного із суперників. У третьому раунді чемпіон побував у першому нокдауні — після пропущеного удару по потилиці. Після цього Вайлдер мав приречений вигляд. У п'ятому раунді він ще раз опинився на підлозі — після удару по корпусу. А в сьомому був затиснутий у кут, пропустив серію ударів. Його кут викинув у ринг білий рушник — поразка технічним нокаутом. Тайсон Ф'юрі став першим боксером в історії, який володів чотирма основними титулами в надважкій вазі.

У Вайлдера є право на матч-реванш. Він матиме сенс із фінансового боку, але не зі спортивного. Ще одна поразка може зовсім зруйнувати його кар'єру. Найбільш вірогідний варіант — бій із володарем трьох поясів, британцем Ентоні Джошуа за звання абсолютного чемпіона світу.

2016 року Ф'юрі двічі ухилявся від реваншу з Володимиром Кличком, якого переміг за очками наприкінці 2015-го. На повторний поєдинок українець був налаштований значно серйозніше, ніж на перший їхній бій. Але у Ф'юрі з'явилися проблеми з алкоголем, наркотиками, зайвою вагою. Він перебував на межі самогубства. Врешті його дискваліфікували на два роки за допінг. Мало хто сподівався, що спортсмен може повернутися. Але британцеві це вдалося. Зараз він став сильнішим, ніж під час бою із Кличком. Тепер Тайсон на вершині, але між ним і Володимиром залишилася незавершена справа. Ф'юрі для Кличка є найбільшим подразником для повернення в бокс. Що не дає йому розслабитися на спортивній "пенсії" і мотивує підтримувати форму. Ідеальний час — 2021-й, після того, як у другій половині цього року Тайсон виграє у Джошуа і стане абсолютним чемпіоном світу.

Зараз ви читаєте новину «Кличко може повернутися в бокс через Ф'юрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути