пʼятниця, 06 березня 2009 16:52

"Кличко каже, що під його крилом я не хвилюватимуся за майбутнє"

Автор: фото: REUTERS/Lee Jae-Won
  В’ячеслав Глазков на Олімпіаді в Пекіні виборов бронзову медаль у ваговій категоріїї понад 91 кілограм
В’ячеслав Глазков на Олімпіаді в Пекіні виборов бронзову медаль у ваговій категоріїї понад 91 кілограм

Бронзовий призер Олімпіади-2008 В"ячеслав Глазков, 24 роки, нещодавно одужав після травми руки, якої зазнав у чвертьфіналі Ігор. Це ушкодження не дало змоги В"ячеславові вийти на півфінальну сутичку і автоматично викинуло його зі списку претендентів на "золото". Нині, через півроку після завершення Олімпіади, Глазков постав перед вибором: розпочати новий олімпійський цикл у любителях чи перейти у професіонали.

Травму залікували повністю?

— Усе гаразд. Лікоть уже не болить. Недавно переміг на турнірі на призи Сергія Дзинзирука. Тренери залишилися задоволені рівнем боксу, який я продемонстрував. Та й сам відчуваю, що рука "тримає".

Ушкодження руки не тільки завадило вам змагатися за "золото" Олімпіади, а й не дозволило виступити на чемпіонаті Європи. Головний тренер збірної України Дмитро Сосновський вважає, що на першості континенту ви перемогли б без проблем.

— Своєчасних травм ніколи не буває. Ну, я хоч добре підлікував руку і тепер можу не хвилюватися, що ушкодження загостриться. Якби травма не далася взнаки так серйозно у Пекіні, може, ще й досі мучився б і виходив на бої з больовими відчуттями. Адже міг минути якийсь час, і, не виключено, мені довелося б завершити кар"єру.

До речі, після вашого невиходу на півфінал проти китайця Жаня Жилея лихі язики говорили, що ви ледь не продалися представникові країни — організаторки Олімпіади. Як реагували?

— Це брудні чутки. Про них дізнався одразу, як прилетів додому. Спочатку було прикро, а потім просто перестав звертати увагу на звинувачення такого характеру. До мене чутки про "здачу" доходили із других вуст, звинувачувати в очі ніхто не наважувався. Кажуть, таке говорили навіть деякі спортивні чиновники. Хоча я нікого за язика не ловив, тому прізвищ не називатиму.

Тренери збірної радять залишитися

Коли Василеві Ломаченку вручали кубок Вела Баркера як найтехнічнішому боксерові Олімпіади, ви жваво розмовляли з Віталієм Кличком. Віталій запрошував вас у професіонали?

— Так. Він намагається переконати мене, що під крилом у компанії "К-2" я почуватимуся найспокійніше і зможу не хвилюватися за майбутнє. Зрештою, мені є між чим обирати. Запрошують до німецького "Універсум Бокс Промоушн", до американського клубу, за який зараз виступає Ісмаїл Сіллах.

Перейдете у професіонали?

— Я ще думаю. З одного боку, я вже довів свій клас серед любителів, і наступним щаблем має стати перехід у професіонали. З другого — тренери збірної радять залишитися.

В"ячеславе, лікування дозволило вам нормально відпочити після виснажливого олімпійського циклу?

— Цілком. Активно відпочивав із дружиною Оленою. Кілька разів виїздили до Чорногорії, де відгородився від усього.

Дружина спокійно ставиться до ваших вимушених мандрівок?

— Вона у мене людина поміркована. Як і я, родом із Луганська, працює юристом. Вона кандидат економічних наук, викладач Харківської юридичної академії імені Ярослава Мудрого. Нас познайомили друзі. Якось швидко виникла симпатія, а буквально перед Олімпіадою ми повінчалися.

1984, 10 вересня — В"ячеслав Глазков народився у Луганську

1994 — почав займатися боксом під керівництвом Володимира Баранова

2003 — бронзовий призер чемпіонату Європи серед юніорів

2007 — здобуває "срібло" у ваговій категорії понад 91 кілограм на чемпіонаті світу в Чикаго

2008 — через травму не зміг вийти на півфінальну сутичку Олімпіади в Пекіні і задовольнився бронзовою нагородою

Одружений

Зараз ви читаєте новину «"Кличко каже, що під його крилом я не хвилюватимуся за майбутнє"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути