пʼятниця, 02 липня 2010 02:21

Кличко і Повєткін мають зустрітися у Франкфурті 18 вересня

У вівторок, 29 червня, в Іст-Оранж, що в американському штаті Нью-Джерсі, відбувся конкурс заявок на організацію бою між чемпіоном світу за версією IBF та WBO в надважкій вазі — українцем 34-річним Володимиром Кличком (54 перемоги, 48 нокаутів, три поразки, нуль нічиїх) і обов"язковим претендентом на титул IBF, росіянином Олександром Повєткіним, 30 років (19 перемог, 14 нокаутів, нуль поразок, нуль нічиїх).

Пропозиція промоутерської компанії братів Кличків "К2 Промоушенс" виявилася майже вдвічі більшою, ніж німецької "Зауерлянд Евентс", яка представляла інтереси росіянина: $8 млн 313  тис. проти $4 млн 250 тис.

Тож команда Кличків має три місяці на організацію поєдинку між двома олімпійськими чемпіонами. Кличко переміг 1996 року, Повєткін на вісім років пізніше.

— Ми не знаємо точно, коли і де відбудеться цей бій, — говорить  Шеллі Фінкель, радник Кличків. — Зараз чекаємо на відповідь від футбольної ліги Німеччини, які стадіони будуть доступні.

Найімовірніше, поєдинок проведуть 18 вересня в німецькому Франкфурті-на-Майні. Гонорар буде розділено у співвідношенні 75 до 25 на користь чемпіона. Кличко отримає $6 млн 234 тис. 750, Повєткін — $2 млн 78 тис. 250.

"Російський витязь" став обов"язковим претендентом на титул IBF у січні 2008 року, коли переміг за очками Едді Чемберса. Компанія Кличків тоді виграла конкурс заявок, бій мав відбутися в грудні 2008 року, але Повєткін ушкодив ногу на пробіжці. Удруге поєдинок планували провести наприкінці минулого року, але цього разу Кличко зазнав травми плеча в попередньому бою з Русланом Чагаєвим.

Зараз ви читаєте новину «Кличко і Повєткін мають зустрітися у Франкфурті 18 вересня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути