четвер, 03 березня 2011 06:45

Київ залишився без спортивної арени

Минулого тижня Харків приймав відбірний турнір чемпіонату Європи із футзалу. Змагання пройшли за повних трибун. Щоправда, перемогу наших спортсменів побачили тільки ті, хто був у Палаці спорту. Не було телевізійної трансляції. І це не поодинокий приклад, а тенденція.

Із великим міжнародним футболом зі столиці України поступово пішли практично всі інші серйозні міжнародні змагання. Із футболом усе зрозуміло — головний стадіон Києва перебуває на реконструкції до Євро-2012. З іншими видами спорту все набагато гірше.

Єдиній київській спортивній арені належного рівня, Палацу спорту, пішов шостий десяток. Жодна реконструкція не допоможе зробити це морально застаріле приміщення відповідним до найвищих міжнародних норм. Та навіть у нинішньому своєму стані Палац спорту не приваблює спортсменів. Через високу орендну плату організатори змагань вимушені шукати інші варіанти. Особливо неприємно це баскетболістам. Придбані за чималі гроші гравці із зарубіжних країн змушені виступати на тренувальних майданчиках, показуючи свою майстерність сотні-другій глядачів. Хокейний "Сокіл" грає матчі у Броварах і не має через це шансів заявитися на участь у Континентальній хокейній лізі.

Ані велосипедисти, ані легкоатлети, ані гімнасти, ані тенісисти, ані плавці не мають у Києві місця, де можна було б показати міжнародні змагання високого рівня. Добре, що збереглися палаци спорту у Харкові, Донецьку, Дніпропетровську та інших містах. Місцеві вболівальники все частіше отримують можливість побачити великий спорт на власні очі. Столичним же фанатам нічого подібного не пропонують.

Водночас у столиці сусідньої Білорусі споруджена нова спортивна арена, яка здатна прийняти змагання найвищого міжнародного рівня. Коли таких у Мінську немає, там проходять національні чемпіонати. Якщо порівняти рівень спортивних арен Києва із найближчими країнами Східної Європи, то чи не кожне чеське, словацьке, польське чи угорське місто на півсотні тисяч мешканців має таких арен більше.

Найприкріше — жодного нового палацу спорту будувати в нашій столиці поки не збираються. Може, розраховують, що це зроблять приватні інвестори, які вже дали притулок хокеїстам у Броварах?

Зараз ви читаєте новину «Київ залишився без спортивної арени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути