середа, 22 червня 2011 05:30

"Карпати" можуть обігрувати "Шахтар" і "Динамо"

Автор: фото з сайта www.sport-express.ua
  Юрій Дячук-Ставицький: ”Повернення Василя Кобіна допомогло б. Він може зіграти і в обороні, і у півзахисті”
Юрій Дячук-Ставицький: ”Повернення Василя Кобіна допомогло б. Він може зіграти і в обороні, і у півзахисті”

Львівські "Карпати" в останньому чемпіонаті України посіли п'яте місце. Оцінює виступ команди 64-річний Юрій Дячук-Ставицький, колишній наставник "Карпат", заслужений тренер України:

— Цей сезон львів'ян можна назвати найкращим за останні 10 років. "Карпати", маючи удвічі-тричі менший бюджет ніж "Шахтар", "Динамо", "Дніпро", "Металіст", донецький "Металург", "Арсенал," показали якісну гру і високий результат.

Могли досягти більшого?

— Краще говорити про майбутнє. "Карпати" спроможні обігрувати "Шахтар", київське "Динамо" і взяти бронзові медалі в чемпіонаті. Добре, що підписали новий контракт з Олегом Кононовим, головним тренером. Його люблять вболівальники, футболісти. Імпонує філософія тренера — вся команда повинна атакувати і вся захищатися. Зараз в атаці команда виглядає набагато краще і цікавіше. Найкращий бомбардир Кожанов забив лише сім голів. У "Карпатах" забивають як нападники, півоборонці, так і захисники.

Треба посилюватися, на мою думку, якраз українськими футболістами. Сьогодні у "Карпатах" 11 іноземців. Не зовсім правильно працює в клубі селекція. Був період, коли в команду прийшли Худоб'як, Голодюк, Мартинюк, Ткачук, Ощіпко, Федецький. Сьогодні вони складають кістяк. За останні роки українці чомусь у "Карпати" не приходять.

Взимку "Карпати" купили п'ятьох легіонерів. Хто з них підсилив команду?

— Іноземці не так швидко приживаються у нашому чемпіонаті. Непогано розпочали центральні захисники — Борха Гомес та Ґреґор Балажич. Практично основним став воротар Мартін Богатінов. Лукас мені менше подобається. Він практично не грає у відборі. Та й у нападі нічим особливим не відзначився.

"Карпати" у 30 матчах пропустили 34 м'ячі.

— Потрібно посилювати захист. Воротарі Тлумак і Богатінов провели сезон стабільно. Більшість голів пропускали через помилки оборонців. Тренеру доводиться часто кроїти склад. За минулий сезон гравці львівської команди отримали 70 жовтих карток і чотири червоні. Багато футболістів через це пропускали поєдинки. Особливо наприкінці чемпіонату. Це вплинуло на боротьбу за вищі місця. Судді не дуже прихильно ставляться до "Карпат".

Чому у весняній частині ми рідко бачили на полі лідера команди Самсона Годвіна?

— Річ у психології та фізіології. Коли футболіст одружується, на півроку або рік здає у грі. Це трапилося і з Самсоном (одружився 16 грудня торік з львів'янкою Катериною. — "ГПУ").

Чи достатня лава запасних, щоб грати у чемпіонаті та єврокубках?

— Одним складом важко виступати на двох фронтах. Кажуть, можливо, Василь Кобін із "Шахтара"повернеться. Цей футболіст може вдало зіграти як у захисті, так і півзахисті.

Зараз ви читаєте новину «"Карпати" можуть обігрувати "Шахтар" і "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути