Ексклюзиви
вівторок, 24 травня 2011 06:15

Карло Анчелотті звільнили з "Челсі"

Автор: фото: REUTERS\Phil Noble
  Карло Анчелотті вигравав Кубок Ліги чемпіонів і як футболіст, і як тренер
Карло Анчелотті вигравав Кубок Ліги чемпіонів і як футболіст, і як тренер

Головний тренер лондонського "Челсі" Карло Анчелотті, 51 рік, звільнений зі своєї посади. Про це стало відомо після недільної поразки клубу у виїзному матчі англійської прем'єр-ліги проти "Евертона" – 0:1. Контракт італійського фахівця з "Челсі" закінчувався влітку 2012 року.

Головна причина такого ходу з боку Романа Абрамовича – невдачі "Челсі" в Лізі чемпіонів. Колишній наставник "Мілана" приїхав до Лондона два роки тому в ранзі дворазового переможця найпрестижнішого європейського турніру. Абрамович сподівався, що євродосвід тренера допоможе "Челсі" вперше стати найсильнішим клубом Європи. Даремно.

Торік "Челсі" вибув із турніру в 1/8 фіналу, поступившись італійському "Інтеру" Жозе Моуріньйо. Італієць програв португальцеві тренерську дуель: маючи перевагу в першому матчі, міланському, Анчелотті не ризикнув її розвинути, перенісши з'ясування стосунків до Лондона. Там "Челсі" програв у чисту.

Тоді від відставки "Челсі" врятували успіхи в Англії – команда стала чемпіоном та здобула Кубок.

Але цього сезону "аристократи" залишилися без титулів. У чемпіонаті Англії їм вдався тільки стартовий відрізок, коли суперники були посередніми. На перше місце "Челсі" не претендує, а стати другою команді Анчелотті допоміг фінішній спад земляків

з "Арсеналу".

У Лізі чемпіонів "Челсі" досяг 1/4 фіналу, де поступився "Манчестер Юнайтед" за грою. Хоча на підсумок дуелі вплинули і суддівські рішення на користь "МЮ".

Не виключено, що наступником Анчелотті стане Жозе Моуріньйо – про це пише італійська "Ґаззетта делло спорт". А Карло повернеться на батьківщину, де очолить "Рому" – таке бажання він давно висловлював.

Зараз ви читаєте новину «Карло Анчелотті звільнили з "Челсі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути