Ексклюзиви
вівторок, 22 січня 2013 00:15

Калитвинцев очолив "Волгу"

44-річний Юрій Калитвинцев став головним тренером "Волги" з Нижнього Новгорода. Угода фахівця з клубом розрахована на два з половиною роки. Колишній помічник Олега Блохіна у збірній України на новому місці роботи замінить Гаджи Гаджиєва, який очолив "Крылья Советов" із Самари.

"Волга" грає у прем'єр-лізі чемпіонату Росії. Після першої частини чемпіонату команда посідає 13-те місце. Завдання — втриматися серед елітних колективів. Нині нижньогородці випереджають на очко "Крылья Советов". На виліт ідуть владикавказька "Аланія", яка відстає від "Волги" на шість пунктів, та "Мордовія" з Саранська — на вісім. До кінця чемпіонату залишаються 11 турів.

Що змусило Калитвинцева обрати такий варіант продовження кар'єри?

1. Бажання працювати головним тренером

Зі збірної Юрія Миколайовича ніхто не виганяв. Він сам вирішив піти, бо не влаштовував статус асистента. Роль головного виконував іще 2001 року, коли вивів до вищої ліги ужгородське "Закарпаття".

2. Російське коріння

Калитвинцев — уродженець Волгограда. Фактично він натуралізований Україною росіянин. 1994 року виступав за нижньогородський "Локомотив", став найкращим футболістом чемпіонату Росії. Давні зв'язки могли спрацювати зараз.

3. Перспектива підвищення

Середній рівень чемпіонату Росії та умови оплати праці у сусідній країні кращі, ніж у нас. Тому варіант із "Волгою" для Калитвинцева перспективніший, ніж з умовними "Ворсклою" та "Олександрією". Досягши успіху з аутсайдером, можна розраховувати на те, аби прийняти іменитіший клуб. В Україні це вдалося Романові Григорчуку, в Росії — Дану Петреску та Леонідові Слуцькому.

У "Волги" є два цікаві футболісти. Форвард Олексій Сапогов грає за другу збірну Росії. Привертає до себе увагу не тільки діями на полі, а й хвацькими інтерв'ю. А гра команди будується навколо півзахисника Іллі Максимова.

Зараз ви читаєте новину «Калитвинцев очолив "Волгу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути