вівторок, 20 січня 2009 17:20

Кака відмовився від 100 мільйонів євро

Автор: фото: REUTERS/Stefano Rellandini
  Кака (№22) разом зі співвітчизником та партнером по клубу Рональдіньйо. Рональдіньйо влітку теж міг перейти до ”Манчестер Сіті”, але вирішив грати за ”Мілан”
Кака (№22) разом зі співвітчизником та партнером по клубу Рональдіньйо. Рональдіньйо влітку теж міг перейти до ”Манчестер Сіті”, але вирішив грати за ”Мілан”

Найкращий футболіст світу-2007 Кака, 26 років, прийняв рішення залишитися в італійському "Мілані".

У понеділок делегація англійського "Манчестер Сіті" прибула до Мілана з наміром купити бразильського футболіста. Припускалося, що власник "Манчестер Сіті" — арабський шейх Мансур — пропонував "Мілану" від 105 до 120 млн євро (хоча за інформацією англійських газет, Мансур був готовий дати "тільки" 55 млн), а самому Кака — 20 млн євро на сезон. Це на 9 млн більше, ніж має найоплачуваніший футболіст світу Златан Ібрагімович з "Інтера", і на 11 млн перевищує зарплату Кака в Мілані.

19 січня о 14.00 розпочалися переговори між "Манчестер Сіті" та "Міланом", а через 4 год. 300 прихильників "Мілана" вийшли до офісу клубу на вулицю Тураті з протестами проти продажу Кака. За 2 год. деякі з них вирушили до будинку футболіста, щоб попросити його не залишати клуб. Уже тоді, о 20.00, Кака з вікна, тримаючи в руках футболку "Мілана", тричі вдарив себе в груди, давши зрозуміти, що хоче залишитися.

Близько опівночі з"явилася інформація, що Кака стане гравцем "Манчестер Сіті" впродовж 24 год. Через годину після цього власник "Мілана" Сільвіо Берлусконі офіційно оголосив, що він і футболіст відмовилися від трансферу.

— Кака мав контракт із "Міланом" до 2013 року на папері, тепер він розписався на ньому душею, — заявив Берлусконі.

Кака зізнався, що від переходу до "Манчестер Сіті"  його відмовив партнер по клубу українець Андрій Шевченко.

— Не повторюй моєї помилки, — сказав бразильцю Шева, який 2,5 року тому перебрався з "Мілана" до "Челсі".

Кака грає за "Мілан" із 2003 року. Чемпіон Італії-2004, переможець Ліги чемпіонів і клубного чемпіонату світу-2007, найкращий футболіст світу-2007.

Найдорожчим трансфером в історії футболу залишається перехід Зінедіна Зідана 2001 року. За француза іспанський "Реал" заплатив італійському "Ювентусу" $65 млн.

Зараз ви читаєте новину «Кака відмовився від 100 мільйонів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути