вівторок, 30 червня 2009 18:17

Із "Металіста" надходять унікальні новини

Харківська футбольна команда "Металіст" не просто три роки поспіль стає третьою в чемпіонаті України. Із Харкова періодично надходять унікальні футбольні новини, яких більш ніде у нас не виробляють. Згадаймо минулий рік. Після шаленої пропагандистської кампанії "Металіст" таки змусив тренера національної збірної України запросити на товариський матч натуралізованого в Харкові серба Марко Девича, показавши іншим клубам шлях до вирішення проблеми з лімітом на іноземців.

Цієї весни команда налякала всю футбольну Україну жорстокістю своїх тренувань. Саме на одному з них, як стверджують у клубі, травмувався півзахисник Олександр Рикун. Причому так, що його наважилися показати по телевізору лише з певного ракурсу, який не дозволяв побачити, що саме взято у футболіста в гіпс. У такий спосіб керівники "Металіста" спростували чутки про те, ніби Рикун напився горілки і зламав руку, випавши з вікна готелю.

А тепер назрів і допінговий скандал. Позитивною виявилася проба, взята в півзахисника Валентина Слюсаря після травневого півфіналу Кубка України між "Ворсклою" та "Металістом". У версію про те, що футболіст випив ліки для схуднення, взявши їх у власної дружини і не проконсультувавшись із клубним лікарем, віриться так само, як і в травму Рикуна. Бо ж іще жоден наш спортсмен не зізнався відкрито в тому, що свідомо вживав заборонені медичні препарати.

Версія про ліки для схуднення, що Слюсар вживав, настільки ж достовірна, як і травма Рикуна на тренуванні

У випадку зі Слюсарем цікаве інше. Допінг-проби в наших футболістів беруть далеко не в кожному матчі, а якщо беруть, то лише в одного гравця на вибір чи за жеребом. Тож шанси бути спійманим не такі вже й великі. Натомість є можливість додати в грі настільки, щоб стати у 30 років дебютантом національної збірної України. Хоча виявити, яка справжня причина запрошення Слюсаря до збірної — несподівано високий клас його гри чи лобіювання з боку клубу, — непросто. Принаймні відсутність Слюсаря в останніх матчах збірної була такою ж непомітною, як і відсутність згаданого Девича.

Ключем до "загадкового" допінгу харківського футболіста можуть стати слова тренера про те, що клуб заплатить за гравця штраф, присуджений за вживання заборонених препаратів. Тож "Металіст" непрямо, але визнав свою відповідальність за те, що сталося. Можливо, лікарі таки знали про те, що Валентин Слюсар інтенсивно "худне" за допомогою лікарських препаратів напередодні важливих матчів.

Зрозуміло, що команді зайвий скандал ні до чого, тому допінг імені Слюсаря в "Металісті" намагатимуться якнайшвидше забути. Як у цьому разі поведеться керівництво нашого футболу? Швидше за все, "допоможе" клубу. Про це свідчить дивна дискваліфікація Слюсаря на два місяці, тоді як у цивілізованому світі менше ніж на рік за таке не дискваліфікують.

Тож уже 25 серпня, перед початком групового турніру Ліги Європи, за право зіграти у якому боротиметься "Металіст", та напередодні вирішальних матчів збірної Валентин Слюсар матиме право знову вийти на футбольне поле в офіційних іграх. Якщо, звісно, не набере до того часу зайвої ваги.

Зараз ви читаєте новину «Із "Металіста" надходять унікальні новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути