субота, 30 червня 2012 00:15

Італія виграла у Німеччини центр поля

Автор: фото: REUTERS
  Форвард збірної Італії Маріо Балотеллі радіє після першого гола у ворота Німеччини. Зазвичай він святкує голи стримано: ”Це моя робота — забивати. Листоноша ж не радіє, коли кидає лист у скриньку”
Форвард збірної Італії Маріо Балотеллі радіє після першого гола у ворота Німеччини. Зазвичай він святкує голи стримано: ”Це моя робота — забивати. Листоноша ж не радіє, коли кидає лист у скриньку”

Цього тижня відбулися два півфінальні матчі Євро-2012. У першому з них зустрілися представники "південної" школи, іспанці та португальці. Зазвичай вони грають результативно, але жодного гола за 120 ігрових хвилин не було. Натомість німці й італійці, які досить організовано діють в обороні, забили тричі і мали достатньо моментів узяти ворота. Відзначаємо основні моменти півфінальних матчів.

1. Пресинг Португалії

Підопічні Пауло Бенто програли півфінальний матч Євро. Таке трапилося 12 років тому. Ту Португалію називали командою однієї людини — Луїша Фіґу, хоча поруч з ним грали Руй Кошта, Нуно Ґомеш, Фернандо Коуту, Вітор Байя. Нинішня збірна найзахіднішої країни Європи більш збалансована. У півфіналі португальці продемонстрували це. Проти найсильнішої команди світу, Іспанії, вони застосували пресинг. Цим розбили гру суперника на дрібні шматки, позбавили його м'яча, чим виключили з гри розігруючого Хаві. Наслідок — в основний час спостерігалася невелика, але перевага португальської команди. Був активний їхній лідер нападу — Криштіану Роналду, але в нього не пішов завершальний удар.

2. Заміни Іспанії

За всіх португальських достоїнств іспанці володіють глибшим складом. Тренер Вісенте Дель Боске здивував, випустивши на поле Альваро Негредо як єдиного форварда. Склалося враження, він це зробив, щоб переконатися — Сеск Фабрегас на цій позиції кращий. Вихід Фабрегаса і двох флангових гравців, Педро та Наваса, дозволили іспанцям повернути хід гри на свою користь. Вони мали вирішити питання щодо переможця матчу у додаткові 30 хв.

3. Неточність Мейрелеша

На останній хвилині основного часу португальці організували контратаку. Вона мала всі шанси закінчитися голом, якби Мейрелеш віддав передачу у ритм на Криштіану Роналду. Але півзахисникові "Челсі" цього зробити не вдалося і нагоду втратили.

4. Послідовність португальських пенальтистів

Португальці отримали шанс вийти вперед у серії 11-метрових після того, як схибив Хабі Алонсо. Але Криштіану Роналду, який невдало відкрив серію у півфіналі Ліги чемпіонів проти "Баварії", цього разу вирішив бити останнім. Черга до нього так і не дійшла. Нервовість португальців проявилася у тому, що вони не могли вирішити, в якій черзі пробивати. Заплуталися Нані та Бруно Алвеш. Останній у ворота й не влучив.

5. Відсутність правого форварда у Німеччини

Головний тренер німців Йоахім Льов у стартовому складі на матч проти Італії обійшовся без футболіста, який підтримував би атаку праворуч. Ні Мюллер, ні Ройс, ні Шюррле, ні Гьотце не вийшли на поле з перших хвилин. Натомість Льов випустив Крооса з метою протистояти сильній середній лінії італійців та її лідеру Андреа Пірло. Хід був помилковий — гостроти справа у німців не було. Центр Італія все одно виграла: спочатку головних зусиль в організації атак доклав Монтоліво, потім — Пірло, а Де Россі став "буфером" у стримуванні атак суперника.

6. Рикошети на користь Італії

Підопічні Чезаре Пранделлі провели дуже сильний матч, але на стартових хвилинах їм двічі пощастило. Моменти біля воріт Буффона були наслідком не комбінаційної гри, а розіграшу стандартних ситуацій. Після них нервував італійський голкіпер. Коли тиск німців став цілеспрямованіший, Буффон діяв бездоганно.

7. Маріо Балотеллі

Найсильніший на цей момент італійський форвард не тільки звично виснажив захисників суперника, а й був влучний у завершальній стадії атак. Балотеллі — уродженець Гани, якого виховували в сицилійському Палермо нерідні батьки. "Італійська" мати була на матчі, їй нападаючий і присвятив свою гру. У фінальній зустрічі Маріо повинен підтримувати "італійський" батько.

Зараз ви читаєте новину «Італія виграла у Німеччини центр поля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути