четвер, 08 грудня 2011 05:15

Іспанці виграли Кубок Девіса

Тенісна збірна Іспанії вп'яте у своїй історії виграла найпрестижніший турнір серед національних команд — Кубок Девіса.

У фінальному протистоянні на ґрунтових кортах у домашній Севільї піренейці перемогли аргентинців — 3:1.

Долю фіналу визначили одиночні зустрічі іспанців Рафаеля Надаля та Давида Феррера з єдиним топ-гравцем опонентів — Хуаном-Мартіном дель Потро.

На перший матч проти Надаля виставили "необстріляного" в поєдинках такого рівня Хуана Монако. Друга ракетка світу виграв без жодних проблем у наляканого суперника — 6:1, 6:1, 6:2.

Найбільше надій капітан аргентинців Тіто Васкес покладав на матч Феррер — дель Потро. Перший сет Хуан Мартін програв, але в наступних двох переломив гру на свою користь. Після цього аргентинцеві знадобилися підтримка трибун і підказка капітана. Він цього не дочекався, а Феррер опанував себе та здобув вольову перемогу: 6:2, 6:7, 3:6, 6:4, 6:3.

Після програшу двох перших матчів надію на успіх латиноамериканців відродили пари. Аргентинці Давид Налбандян та Едуардо Шванк несподівано легко взяли гору (6:4, 6:2, 6:3) над дуетом Лопес-Вердаско та скоротили відставання в матчі до очка.

Уся відповідальність лягла на лідерів — Надаля і дель Потро. Їхній очний матч став заключним у фіналі. Аргентинець почав потужно, і перший сет залишився за ним — 6:1.

У другому — він узяв подачу Надаля і розслабився. Іспанець не тільки відіграв її, а й довів сет до перемоги — 6:4. У третьому Надаль узяв реванш за поразку в дебюті — 6:1, наступна партія стала заключною — 7:6 на користь господаря корту.

Іспанці стали чемпіонами втретє за останні чотири роки. Рафаель Надаль виграв 18 матчів за збірну поспіль.

Українська команда цьогоріч виступила на Кубку Девіса невдало. Збірна під керівництвом Ореста Терещука програла голландцям і словакам та вилетіла до другої світової групи. Там вона розпочне сезон-2012 матчем із Монако.

Зараз ви читаєте новину «Іспанці виграли Кубок Девіса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути