четвер, 30 червня 2016 07:45

Ісландія зіграє у чвертьфіналі Євро‑2016

Автор: REUTERS
  Захисник збірної Ісландії Рагнар Сігурдссон проти англійського нападаючого Джеймі Варді (№11)
Захисник збірної Ісландії Рагнар Сігурдссон проти англійського нападаючого Джеймі Варді (№11)

— У відборі до Євро-2016 збірна Ісландії випередила команди Нідерландів і Туреччини. Тому вважати сенсацією їх виступ у фінальній частині не можна, — каже тренер 55-річний Олег Федорчук. — У кожному матчі ісландці мають свій план, ресурси для його реалізації та надвисокий рівень мотивації.

Якщо додати непогану техніку футболістів, то буде весь комплект необхідних для створення дива якостей. Нагадують збірну Данії 1980-х. Єдине, чого бракує — швидкісних гравців. Виокремлю воротаря Галльдорс­сона, центрального півзахисника Гуннарссона, капітана команди й дует нападаючих — Бедварссона й Сігторссона.

У понеділок ісландці обіграли команду Англії в 1/8 фіналу Євро-2016–2:1. Острів'яни перші пропустили м'яч, але потім забили двічі. Англійці не мали багато моментів, щоб відігратися — суперник уміло й організовано захищався.

5 вересня ісландці стартують у відбірковому турнірі Кубка світу-2018 виїзним матчем проти збірної України. Успіх острівної команди на Євро є позитивним для нас. Не буде недооцінки суперника. Натомість ісландці можуть довго відходити після літнього успіху. А ще в них буде новий тренер. Швед Лагербек, сильний тактик, після Євро-2016 залишить посаду.

Збірна Іспанії — переможець Євро 2008-го та 2012 років, у 1/8 фіналу поступилася італійцям — 0:2.

Італія була добре організована, виграла більшість єдиноборств. Іспанцям забракло мобільності й нестандартних дій. У них поменшало футболістів високого класу. А ті, які залишилися, грають не настільки сильно, як раніше. Було помилкою залишити тренера Дель Боске після Кубка світу-2014, де команда не вийшла з групи.

Футбол. Євро-2016

1/8 фіналу

Швейцарія — Польща — 1:1 (Пенальті — 4:5)

Вельс — Північна Ірландія — 1:0

Хорватія — Португалія — 0:1

Франція — Ірландія — 2:1

Німеччина — Словаччина — 3:0

Угорщина — Бельгія — 0:4

Італія — Іспанія — 2:0

Ісландія — Англія — 2:1

1/4 фіналу

30 червня, четвер

Польща — Португалія

1 липня, п'ятниця

Бельгія — Вельс

2 липня, субота

Німеччина — Італія

3 липня, неділя

Франція — Ісландія

Примітка: матчі розпочинатимуться о 22:00 за київським часом. Телетрансляції — на каналі "Україна", текстові — gazeta.ua

Мессі закінчив грати за Аргентину

29-річний Ліонель Мессі має намір закінчити грати за збірну Аргентини. Найкращий футболіст світу оголосив про це після фінального матчу Кубка Америки-2016. Його команда другий рік поспіль програла Чилі в серії пенальті. Мессі ж удар із 11-метрової позначки не реалізував. Із національною командою Ліонель програв чотири фінальні матчі. Зокрема, на Кубку світу-2014.

Зараз ви читаєте новину «Ісландія зіграє у чвертьфіналі Євро‑2016». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути