вівторок, 17 січня 2012 05:00

"Інтер" уперше за два роки обіграв "Мілан"

Автор: Фото: REUTERS/Alessandro Bianchi
  Нападник ”Мілана” 30-річний швед Златан Ібрагімович (у центрі) веде боротьбу за м’яч із капітаном ”Інтера” аргентинцем Хав’єром Дзанетті, 38 років. З 2006 по 2009 рік Ібрагімович захищав кольори ”чорно-синіх”. Після матчу швед закликав не робити з поразки від ”Інтера” драму
Нападник ”Мілана” 30-річний швед Златан Ібрагімович (у центрі) веде боротьбу за м’яч із капітаном ”Інтера” аргентинцем Хав’єром Дзанетті, 38 років. З 2006 по 2009 рік Ібрагімович захищав кольори ”чорно-синіх”. Після матчу швед закликав не робити з поразки від ”Інтера” драму

У 17-му турі італійської серії "А" чемпіон країни "Мілан" поступився вдома землякам з "Інтера" — 0:1. Результат матчу на стадіоні "Сан-сіро" дозволив туринському "Ювентусу" знову стати одноосібним лідером турніру.

"Мілан" до недільного поєдинку виграв у "Інтера" три останні дербі: обидва матчі серії "А" минулого сезону та поєдинок за суперкубок у китайській столиці Пекіні. Натомість майже два роки тому, 24 січня 2010 року, блискучий "Інтер" Жозе Моуріньйо переграв хиткий "Мілан" Леонардо — 2:0. Переможний м'яч тоді забив форвард Дієґо Міліто після помилки захисника Абате. Історія формально повторилася і цього разу: Абате "кіксанув", Міліто — ударив як у більярді.

Момент не був стовідсотковим, аргентинець витиснув напівепізод. Куди очевиднішими для взяття воріт голкіпера "Мілана" Аббіаті здавалися шанси Альвареса та Наґатомо, але капітан господарів правильно обирав позицію.

"Інтер" зосередився на обороні, акцентуючи атаки на правий фланг, де відроджується Майкон, а Дзанетті ніколи і не згасав. "Мілан" вів гру з позиції сили. Але для успішного її застосування "червоно-чорним" не вистачало кваліфікованого гравця на позиції під нападаючими, який би розвинув атаку й органічно доповнив зусилля опорника Марка ван Боммеля.

Голландець Емануельсон вирішувати у ключових фазах атаки не готовий. Його співвітчизник Кларенс Зеєдорф багато пропустив через травму, а напередодні гри ще й застудився. Тому діяв — так собі.

Проте перемога гостей навряд чи закономірний підсумок зустрічі. "Мілан" заслуговував принаймні на нічию: тепер "червоно-чорна" команда за сумою талантів вища від добросовісних трудяг "інтеристів" на чолі з міцним, але не видатним, тренером Раньєрі. Та брак кваліфікованих гравців середньої лінії зумовлює зацикленість атакувальних схем "Мілана" на шведському форварді Златані Ібрагімовичі.

Найкращий гравець чемпіонату, він провалив звітне дербі — особливо це стосується другого тайму. Гостріше діяв його напарник Алешандре Пато. Але бразилець, непогано почуваючи себе в боротьбі один в один, був занадто флегматичним у карному майданчику суперника.

Тиск "Мілана" з початком другого тайму обернувся певною заціпенілістю після голу: лінії "червоно-чорних" роз'єдналися.

"Інтер" переміг, але відстає від "Мілана" на п'ять очок. Враховуючи, що "Ювентус" останнім часом зашкутильгав на дві ноги, а цей склад "Інтера" і так уже стрибнув вище голови — шість перемог поспіль — "Мілан" з Ібрагімовичем залишається головним фаворитом чемпіонату.

Зараз ви читаєте новину «"Інтер" уперше за два роки обіграв "Мілан"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути