пʼятниця, 30 квітня 2010 09:04

"Інтер" уперше за 38 років вийшов до фіналу Ліги чемпіонів

Автор: фото: REUTERS/Alessandro Bianchi
  Команда Жозе Моуріньйо (на фото) вдруге зіграє у фіналі Ліги чемпіонів. 2004-го португалець виграв турнір з ”Порту”, а 2005 та 2007 його ”Челсі” програвав ”Ліверпулю” у півфіналах
Команда Жозе Моуріньйо (на фото) вдруге зіграє у фіналі Ліги чемпіонів. 2004-го португалець виграв турнір з ”Порту”, а 2005 та 2007 його ”Челсі” програвав ”Ліверпулю” у півфіналах

У фіналі Ліги чемпіонів 2009/10 зустрінуться німецька "Баварія" та італійський "Інтер". Поєдинок уперше в історії відбудеться в суботу, 22 травня. Арена гри — 80-тисячна "Сантьяґо Бернабеу" в Мадриді.


Повторні півфінальні матчі

"Барселона" (Іспанія) — "Інтер" (Мілан, Італія) — 1:0 (перший матч — 1:3)

Гол: Піке (84)

За гостей не міг зіграти травмований нападючий Горан Пандєв. Дискваліфікацію відбував півзахисник Деян Станкович, але останнім часом до основного складу він не проходить. Пандєва замінив захисник Крістіан Ківу. Цей хід проілюстрував тактичний крен наставника італійців Жозе Моуріньо — гості приїхали захищати двом"ячеву перевагу.

"Інтер" діяв грамотно та компактно, не залишаючи вільних зон. Команда навіть без замін перебудувалася після вилучення опорника Тіаґо Мотти. Форварди Міліто та Ето"О "сіли глибоко на фланги і відпрацьовували в обороні. Центр залишився за Веслі Снейдером. "Інтер" майже не атакував. "Барселона", комбінуючи на підступах до карного майданчику, не могла прорватися до нього. Не проходили численні навіси. Індивідуальна майстерність Мессі, який завдяки дриблінгу намагався розірвати оборонні лещата суперника, спрацювала тільки одного разу — прекрасно зіграв голкіпер Жуліо Сезар.

Після перерви вищість "Інте ра" тільки підтвердилася. Команда практично нічого не давала зробити. Моменти в господарів були, проте без них нікуди — якщо ти граєш у меншості на виїзді проти "Барселони". Імовірно, італійцям допоміг арбітр, який не зарахував гол Кркіча, угледівши сумнівну гру рукою в Туре. Але назагал підсумок довматчевого протистояння закономірний.


"Ліон" (Франція) — "Баварія" (Мюнхен, Німеччина) — 0:3 (0:1)

Голи: Оліч (26, 66, 77)

Герой зустрічі — хорватський форвард "Баварії" 30-річний Івиця Олич. Один із лідерів "Баварії" Франк Рібері пропускав матч через дискваліфікацію. Вона розповсюджується на три матчі, тому француз не гратиме у фіналі. Мюнхенський клуб, щоправда, подав апеляцію.

Через сімейні обставини український півзахисник "Баварії" Анатолій Тимощук не їздив до Ліону. Наступного дня після матчу в лучанина народилися дві доньки. Перемогу клуб присвятив Тимощуку. Якщо Анатолій вийде на поле в Мадриді, він стане другим вітчизняним футболістом, який зіграв у матчі такого рангу. Перший — Андрій Шевченко, який у складі італійського "Мілана" виграв Лігу чемпіонів сім років тому.

Зараз ви читаєте новину «"Інтер" уперше за 38 років вийшов до фіналу Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути