четвер, 18 березня 2010 17:46

"Інтер" пройшов "Челсі"

Автор: фото: REUTERS/Dylan Martinez
  Тренери ”Інтера” та ”Челсі” Жозе Моуріньйо (ліворуч) та Карло Анчелотті після матчу розпили пляшку португальського вина у офісі лондонського клубу
Тренери ”Інтера” та ”Челсі” Жозе Моуріньйо (ліворуч) та Карло Анчелотті після матчу розпили пляшку португальського вина у офісі лондонського клубу

Португальський тренер Жозе Моурінью вивів італійський "Інтер" до чвертьфіналу Ліги чемпіонів. Там команда гратиме вперше з 2006 року. У найцікавішому протистоянні 1/8 фіналу "Інтер" переграв англійський "Челсі", колишню команду Моуріньйо.

Після виграшу в Мілані тритижневої давнини (2:1) чемпіон Італії обіграв потенційного лідера англійської прем"єр-ліги і в Лондоні — 1:0. Єдиний гол забив камерунський форвард Самуель Ето"О на 78-й хвилині. "ГПУ" розбирає матч "Челсі" — "Інтер".


Тактика

Команди не здивували. Наставник "Челсі" Карло Анчелотті мав кадрові проблеми. Травмовані — основний воротар, лівий захисник та опорник — Петр Чех, Ешлі Коул і Майкл Есьєн. Їх замінили Скотт Тернбулл, Юрій Жирков і Джон Обі Мікель.

"Челсі" звично зіграв 4-3-3, а "Інтер", формально дотримуючись такої ж схеми, зробив її агресивнішою. Моуріньйо не захотів захищати перевагу, випустивши трьох форвардів — Самуеля Ето"О, Дієґо Міліто та Горана Пандєва і поставивши під ними спрямованого на атаку півзахисника Веслі Снейдера.

Другий тайм підкреслив перевагу "Інтера"

Гості в нападі набагато краще рухалися. Справа мобільному захиснику Майкону активно допомагав Ето"О, часто зміщуючись у цю зону і створюючи проблеми Жиркову. Крім того, Анчелотті не здогадався поставити персонального опікуна Снейдеру. Голландець вів командну гру і віддав результативну передачу Ето"О.


Другий тайм

Він підкреслив перевагу "Інтера". У першому — йшла рівна позиційна боротьба, із поганим контролем м"яча. Ближче до перерви "Челсі" став переважати, але розвинути успіх не зумів.

Моуріньйо краще підготувався до матчу. Анчелотті звично не захотів ризикувати в Мілані, коли його команда могла піти на загострення, і поплатився за це. У поганій формі лідери "Челсі" Террі та Лемпард. Не посилив гру Джо Коул, який вийшов на заміну, не було Деку, який міг би урізноманітнити комбінаційну гру. Випав основний форвард Дроґба, який догрався до червоної картки.



Росіяни вперше вийшли до чвертьфіналу


Уперше в чвертьфіналі Ліги чемпіонів, якщо брати її новітній формат, зіграє російський клуб — московський ЦСКА. Інші учасники: "Інтер" (Мілан, Італія), "Манчестер Юнайтед" (Англія), "Барселона" (Іспанія), "Арсенал" (Лондон, Англія), "Бордо" (Франція), "Ліон" (Франція), "Баварія" (Мюнхен, Німеччина). Жеребкування 1/4 та 1/2 фіналу відбудеться 19 березня в п"ятницю і розпочнеться о 13.00 за київським часом. Жодних обмежень у підборі суперників немає.

Зараз ви читаєте новину «"Інтер" пройшов "Челсі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути