Ексклюзиви
понеділок, 31 серпня 2009 18:26

"Інтер" і "Рубін" перемогли з великим рахунком

Автор: фото: REUTERS/Giampiero Sposito
  Форварди ”Інтера” Самуель Ето’О (праворуч) та Дієґо Міліто прийшли до команди влітку і одразу стали основними гравцями
Форварди ”Інтера” Самуель Ето’О (праворуч) та Дієґо Міліто прийшли до команди влітку і одразу стали основними гравцями

Суперники київського "Динамо" в Лізі чемпіонів — італійський "Інтер" і казанський "Рубін" на вихідних провели матчі національних чемпіонатів. Обидва колективи здобули впевнені перемоги — "Інтер" виграв у "Мілана" (4:0), свого найпринциповішого суперника, а "Рубін" здолав на виїзді московський "Спартак" (3:0) — головного конкурента в боротьбі за перше місце.

"Інтер" у "дербі" вчергове показав себе командою, яка прекрасно підготовлена фізично і чітко знає свій маневр. Команда відіграла без спеціалізованих крайніх півзахисників, але цього і не знадобилося: правий оборонець Майкон просто зім"яв ліву зону "Мілана" — враховуючи проблеми" Динамо" зліва — це турбує. Напередодні "дербі" чемпіон Італії купив у мадридського "Реала" півзахисника Веслі Снейдера. Він покликаний вирішити проблему диспетчера, хоча індивідуальна ігрова манера голландця не дозволяє виконувати цю роль так, як скажімо, Дієґо це робить у "Ювентусі". Проте Снейдер, якщо буде у формі, точно додасть ще більшої міцності середній лінії "Інтера", а удар здалеку, не на техніку, а на силу, у нього поставлений чудово — суботнє "дербі" зайвий раз це довело.

Придбання Лусіо посилило захисну лінію "Інтера", бразилець уміло долучається до атак і встигає навіть страхувати партнерів. Щоправда, із лідером атаки "Мілана" Пато він не впорався, але "Динамо" нині не має у своєму складі настільки сильних індивідуально виконавців, як Пато. Поява Лусіо та видужання Самуеля дозволило перевести наліво румуна Ківу — він хоч і не виблискує в атаці, в обороні діє досить надійно.

"Рубіну" допоміг досвід

Головне надбання "Інтера" влітку — пара форвардів камерунець Ето"О та аргентинець Міліто. Якщо раніше, атака "Інтера" будувалася на довгих передачах у розрахунку на індивідуальну майстерність Ібрагімовича, то нині вона стала різноманітною. Міліто й Ето"О прекрасно рухаються і взаємодіють одне з одним і партнерами.

З іншого боку, тренер "Динамо" Валерій Газзаєв зауважує, що перший матч чемпіонату, який "Інтер" не зумів удома виграти в "Барі" (1:1) також наводить на певні висновки і заперечує думки про непереможність чемпіона Італії чотирьох останніх сезонів. До зустрічі з "Динамо" підопічні Жозе Моуріньйо проведуть шість матчів у національному чемпіонаті. Найбільш показовою в цьому турнірі стане виїзна гра проти прогресуючої "Дженоа" 17 жовтня, за три дні до матчу "Інтер" — "Динамо".

Матч "Спартак" — "Рубін" для "ГПУ" коментує колишній тренер збірної Росії та донецького "Шахтаря" Анатолій Бишовець, 63 роки.

— Був на матчі. "Рубін" — добре вкомплектована команда, без слабких місць. У кожній лінії є лідери, а назагал відзначити можна Семака, без нього "Рубін" не той. Останнім часом у нападі команди виблискує Бухаров. Таранний форвард, протистояти йому можна, будуючи гру на випередження. Слід також урахувати, що казанці діють за схемою 4-3-3, досить модною нині — так грають іспанці та голландці. А "Спартак" чемпіон обіграв перш за все завдяки досвіду — молодим футболістам московського клубу бракувало холоднокровності.

Зараз ви читаєте новину «"Інтер" і "Рубін" перемогли з великим рахунком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути