вівторок, 29 грудня 2009 19:33

Імена медалістів залишаються невідомими

Цими днями мені традиційно доводиться брати участь у опитуваннях щодо визначення найкращих українських спортсменів року, що минає. Намагаючись відповісти об"єктивно, щоразу шукаю серед вітчизняних чемпіонів нові імена. Не все ж виїжджати на одних і тих самих персонажах. Імена знаходяться, але поставити їх поруч із тими, хто вже почав укриватися на своїх п"єдесталах прижиттєвою бронзою, ніяк не виходить.

Спорт — це не естрада чи політика, де нове ім"я можна створити за відносно короткий час ледь не на замовлення. Досить лише регулярно показувати героя по телевізору, вміщувати його зображення на кольорових обкладинках та брати у нього численні інтерв"ю. У спорті так не виходить. До всього вказаного потрібен результат, здобутий на спортивній арені. З результатами у нас, якщо вірити звітам чиновників, ніби все гаразд. Але це лише для звітів, де вміло перемішують медалі змагань різного рівня, аби одержати необхідний результат. Тому імена всіх цих медалістів так і залишаються практично нікому не відомими, подібно до імен народних артистів, офіційний перелік яких щороку поповнюється.

Слід визнати, що спортсмени рівня Сергія Бубки, Яни Клочкової, Андрія Шевченка та ще кількох чемпіонів у нас не з"явилися ні поточного року, ні у кілька попередніх. Імена українців на головних спортивних змаганнях рівня чемпіонатів світу слід дуже уважно шукати здебільшого наприкінці підсумкових таблиць.

У звітах чиновники перемішують медалі змагань різного рівня, аби одержати необхідний результат

Це — головний підсумок не лише цього спортивного року, а й останнього десятиліття. Переконаний, що нові спортивні зірки в нас таки з"являться. Інакше й бути не може. Але коли саме спалахнуть вони, на яких змаганнях, у якому виді спорту, передбачити неможливо. Тому що їх поява буде не наслідком планомірного виховання спортсменів найвищого рівня, а лише проявом унікальних вроджених здібностей конкретної людини, яка вчасно потрапить до потрібного тренера чи команди.

Спробувати вгадати, хто з наших юнаків та юніорів стане незабаром світовим чемпіоном, марно. Простіше вірити у величезний потенціал нашого спорту, який має народити нам нову українську спортивну гордість. З цією надією і зустрічатимемо новий спортивний рік.

Зараз ви читаєте новину «Імена медалістів залишаються невідомими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути