Ексклюзиви
вівторок, 29 грудня 2009 19:59

Хвостенко і Дериземля стали другими у Різдвяній гонці

Автор: фото з сайту www.biathlon.com.ua
  Андрій Дериземля та Оксана Хвостенко фінішують другими на стадіоні ”Велтинс-Арена” у німецькому Гельзенкірхені
Андрій Дериземля та Оксана Хвостенко фінішують другими на стадіоні ”Велтинс-Арена” у німецькому Гельзенкірхені

Українські біатлоністи Оксана Хвостенко, 32 роки, та 32-річний Андрій Дериземля посіли друге місце у Різдвяній гонці.

Змагання восьмий раз відбулися в німецькому Гельзенкірхені на "Велтинс арені" — стадіоні футбольного клубу "Шальке-04". Вартість квитків на сидячі місця — 135 євро. Усі 46 тис. перепусток було продано. Дует-переможець отримує 24 тис. євро й автомобіль "фіат" вартістю 25 тис. євро. Пара, що посіла друге місце — 16 тис., третє — 14. Торік Хвостенко і Дериземля виграли гонку.

Змагання проводять у форматі змішаної естафети і розбивають на дві частини. Спочатку — масовий старт. Першими на дистанцію виходять жінки. Стріляють по повній мішені діаметром у 115 мм. У Кубку світу вражають лише центральне коло діаметром 45 мм. Далі естафету приймають чоловіки. Спортсмени по черзі пробігають дев"ять кіл і долають вісім вогневих рубежів. За кожну незакриту мішень належить подолати штрафне 100-метрове коло.

Після проміжного фінішу передбачено 45-хвилинну перерву, а переможець визначається за підсумками гонки переслідування. На них команди виходять з урахуванням скороченого вдвічі відставання у мас-старті. Воно має не перевершувати 45 с — щоб не втрачалася інтрига. Починають гонку переслідування жінки, закінчують чоловіки.

Після перших вогневих рубежів у мас-старті визначається тріо лідерів — німці Сімоне Гаусвальд і Міхаель Ґрайс, французи Марі-Лор Брюне і Венсан Дефран, а також білорусько-австрійський дует Дарія Домрачова і Домінік Ландентінґер. Французи стріляють найкраще. Але на останньому рубежі Дефран двічі промахується, і дует опиняється п"ятим. А до трійки потрапляють німкеня Каті Вільгельм й австрієць Кристоф Зуманн. Мас-старт перша трійка завершує майже одночасно — Ландентінґер виграє у Зуманна 0,6 с, а в Ґрайса — 0,9 с. Українці стріляють посередньо, вони четверті, відстають від лідерів на 31,6 с.

Оксана і Андрій виграли 16 тисяч євро

Гонку переслідування краще розпочинають німкені. В межах 2 с завершують свою ділянку Брюне, Домрачова і Хвостенко. На другому етапі Ґрайс і Зуманн не влучають по разу, але австрієць біжить швидше, і це дозволяє йому передати естафету партнерці на 11 с раніше. Ландентінґер і Дериземля стріляють "під нуль", що приносить їм третє і четверте місця відповідно з відставанням у 18 і 21 с від лідерів. Дефран — п"ятий із 25 с відриву від першого місця.

Розв"язка настає на останньому, восьмому, етапі. Перед ним перевага лідера — Марі-Лор Брюне над Каті Вільгельм становила 7,5 с. Хвостенко після чистої стрільби виграє в Домрачової секунду і передає естафету третьою.

Зуманн наздоганяє Дефрана. Австрієць стріляє ідеально, а у француза не витримують нерви — два промахи.

Тим часом на стрільбище в"їжджають Дериземля і Ландентінґер. Андрій не влучає раз, Домінік — двічі. Перед завершальним колом українець поступається французу 5,5 с, але відіграє цей час і фінішує другим. Перші — Вільгельм і Зуманн.

Зараз ви читаєте новину «Хвостенко і Дериземля стали другими у Різдвяній гонці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути