четвер, 17 вересня 2009 18:12

Хто замінить Олексія Михайличенка

Футбольна збірна України не змогла перемогти в Мінську Білорусь. Нам треба були три очки, але агресивної гри команда не продемонструвала. Заміни, здійснені тренером Олексієм Михайличенком, були несвоєчасними й на хід гри не вплинули. Тому з"явилася інформація про заміну Михайличенка на Йожефа Сабо. Останній її спростував. Та однаково якість гри команди має змусити президента Федерації футболу України Григорія Суркіса вже зараз думати про заміну тренера. Хто може стати новим наставником команди й показати результат у фінальній частині Євро-2012? "ГПУ" називає п"ятьох претендентів на наступника Михайличенка.


1. Юрій Калитвинцев, 41 рік, ("Динамо-2")

Має досвід самостійної роботи у вищоліговому клубі — працював із "Закарпаттям". У серпні виграв чемпіонат Європи серед юнаків. Зробив команду-"зірку", де лідери доповнювали колективні дії. Схильний прощати футболістам помилки й давати ще один шанс. Завжди під рукою у Григорія Суркіса, який повернув Калитвинцева у футбол — після того як той зламав ногу 15 років тому.


2. Мирон Маркевич, 58 років, ("Металіст")

Зробив ім"я в "Карпатах" кінця 1990-х. 2005-го прийняв "Металіст" і забезпечив середнякові чемпіонату бронзові нагороди та участь у єврокубках. Команда грає у короткий пас. По-новому відкриває виконавців, яких всі вже списали. Останнім часом "Металіст" трохи втратив свіжість, тому Маркевич може замислитися, чи не змінити місце роботи.


3. Микола Павлов, 55 років, ("Ворскла")

Працює в українському футболі від початку 1990-х, знає його досконально. Торік узимку прийняв "Ворсклу" і за скромних фінансових можливостей зумів вивести тогочасного аутсайдера до чільної п"ятірки, здобути Кубок України й зіграти в Лізі Європи. Команди запального і невгамовного на лаві запасних Павлова завжди грають із величезною самовідданістю, широко застосовуючи фланги.


4. Лучано Спалетті, 50 років, (Італія)

Прийняв "Рому" як середняка чемпіонату Італії й двічі приводив її до другого місця. Міг грати без спеціалізованих нападаючих, команда компенсувала це швидкістю та грою у винахідливий футбол. Щоправда, міці й духу бракувало, тому "Рома" програвала вирішальні матчі.

Григорій Суркіс ніколи не працював із тренерами-іноземцями

Спалетті не пов"язаний зараз із жодним футбольним клубом — це може полегшити завдання Суркісу. Проте йому жодного разу не вдавалося запросити іноземця-фахівця ні до збірної, ні до "Динамо" (якщо не рахувати росіян Сьоміна та Газзаєва). Крім того, невідомо, наскільки цікаво буде  експериментатору Спалетті виконувати рутинну роботу тренера збірної.


5. Луїс Феліпе Сколарі, 60 років, (Бразилія, "Бунедкор", Узбекистан)

На його користь — успішний досвід роботи зі збірними. Аби запросити Сколарі, Суркісу треба буде: 1) розщедритися, бо бразилець не приховує свого бажання якнайбільше заробити перед пенсією; 2) оскільки Сколарі має чинний контракт, переконати, що участь у фінальній частині чемпіонату Європи краща від роботи в другорядному з футбольної точки зору Узбекистані.

Зараз ви читаєте новину «Хто замінить Олексія Михайличенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути