четвер, 03 грудня 2009 18:48

Хто може побити Кличків

У надважкій вазі триває епоха братів Кличків. Вони володіють трьома з чотирьох найпрестижніших поясів у світовому боксі серед надваговиків. Переможна серія Віталія складається з шести боїв, Володимира — з 11. Востаннє програвали 2003-го та 2004 року відповідно. 12 грудня Віталій битиметься з американцем Кевіном Джонсоном, а Володимир вийде на ринг навесні. Хто є найбільша загроза для українських чемпіонів?


1. Едді Чемберс (35 перемог/18 нокаутів, одна поразка, нуль нічиїх), США, 27 років. Обов"язковий претендент на титул WBO. Його манера побудована на високій швидкості та прекрасних боксерських навичках. У Швидкого Едді чудовий захист і непоганий досвід. Усе це вкупі може завдати прикрощів повільнішому Віталію. Натомість Володимир не матиме з Чемберсом проблем — два бої з Крісом Бірдом, подібним до Чемберса за боксерськими якостями, свідчать про це.


2. Девід Хей (23 перемоги/21 нокаут, одна поразка, нуль нічиїх), Велика Британія, 29 років. Чемпіон світу за версією WBA. Британець, перейшовши в надваговики з першої важкої ваги, зберіг високу швидкість. На тлі Миколи Валуєва він нагадував ракету. Як буде з Кличками і чи гратиме швидкість вирішальну роль? У Хея уразливе підборіддя, викликають сумнів фізичні кондиції. Також питання, чи буде мати його удар таку ж нищівну силу, як у першій важкій вазі.

Головна інтрига — чи впаде Валуєв

3. Кріс Арреола (27 перемог/24 нокаути, одна поразка, нуль нічиїх), США, 28 років. Програв Віталієві, але завдав йому чимало проблем. В американця агресивний стиль і міцне підборіддя.  5 грудня зустрінеться зі співвітчизником Брайаном Мінто. Через рік чи два, коли брати постаршають, а Кріс набуде досвіду, він може бути загрозою для них.


4. Олександр Повєткін (17 перемог/12 нокаутів, нуль поразок, нуль нічиїх), Росія, 30 років. Обов"язковий претендент на титул IBF. Кар"єра росіянина, якому свого часу було видано багато авансів, різко загальмувала. Він проводить мало поєдинків. І суперники —  невисокі, зі слабкими ударами. Олександр віднедавна тренується у США під керівництвом Тедді Атласа. Як і Арреола, повернеться на ринг 5 грудня. Але його бій з "безпечним" американцем Лео Ноланом навряд чи дасть відповіді на запитання щодо перспектив росіянина.


5. Микола Валуєв (50 перемог/34 нокаути, дві поразки, нуль нічиїх), Росія, 36 років. На відміну від попередніх чотирьох претендентів, які значно поступаються братам у габаритах, тут росіянин має перевагу. Це й може дати йому певні шанси. Адже Кличкам доведеться суттєво перебудуватися: бити згори вниз — зовсім не те, що знизу вгору. Невідомо, як братам це вдасться. Головною ж інтригою у такому поєдинку буде те, чи впаде нарешті Валуєв.

Видається, що становити загрозу  для Кличків може високий швидкий боксер, із хорошим джебом, непоганими боксерськими навичками і сильним ударом. Леннокс Льюїс покинув бокс, а ніхто з нинішніх претендентів не володіє такими характеристиками.

Зараз ви читаєте новину «Хто може побити Кличків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути