вівторок, 28 березня 2017 05:20

Хорвати надрукували програмки матчу з українським Кримом

25 год. зайняв переїзд автобусом із Києва до Загреба на матч Україна — Хорватія. Їхали через Угорщину. На угорсько-хорватському кордоні правоохоронці провели ретельний огляд речей. Хорватський поліцейський особливо зацікавився моєю косметичкою. Навіть відкрив футляр із зубною щіткою.

У день матчу українські вболівальники зайняли центральну площу Загреба. Одне кафе завішали синьо-жовтими прапорами, там весь час лунала українська музика. Ще задовго до гри українські та хорватські фанати домовилися про ненапад. Тому все обійшлося без сутичок. Всього збірну України на стадіоні підтримали більш як 2 тис. вболівальників.

В обід на стадіоні "Хорватський доброволець" пройшов товариський матч між фанатами. Хорвати перемогли — 8:6. Зустріч судила жінка-арбітр. За Україну по кілька хвилин зіграли троє ветеранів українсько-російської війни на протезах. Після матчу вони поклали квіти до пам'ятника Тарасові Шевченку на вул. Українській у столиці Хорватії.

В офіційній програмці матчу хорвати зобразили карту України з Кримом. Кількох українських уболівальників затримала поліція через акцію біля посольства Росії. Фанати розгорнули українські прапори з написом "Севастополь".

У перерві матчу хорват робить пропозицію українці. Дівчина відповідає згодою.

Андрій Шевченко проводить післяматчеву прес-конференцію російською. І тільки прощаючись, переходить на українську.

— Дякую. До побачення, — каже Шевченко.

Зараз ви читаєте новину «Хорвати надрукували програмки матчу з українським Кримом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути