пʼятниця, 27 квітня 2012 07:15

Холіфілд приїде до Донецька на бій Сенченка

29 квітня українець В'ячеслав Сенченко, 35 років (32 перемоги, 21 нокаут, нуль поразок, нуль нічиїх) проведе черговий захист пояса чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської асоціації у напівсередній вазі. Його суперником буде офіційний претендент на титул, колишній чемпіон світу у першій напівсередній вазі американець 31-річний Пол Маліньяджі (30 перемог, 6 нокаутів, 4 поразки, нуль нічиїх).

Бій відбудеться на донецькій "Донбас Арені". Початок трансляції на телеканалі "Інтер" о 23.00. Рефері бою — американець Стів Смугер, 61 рік. Він утретє поспіль судитиме бій Сенченка. Гість вечора — 49-річний Евандер Холіфілд. Єдиний в історії чотириразовий чемпіон світу у надважкій вазі вперше відвідає Україну.

Для Сенченка це буде четвертий захист пояса. Маліньяджі — найіменитіший з його суперників. До бою донеччанин традиційно готувався в Лос-Анджелесі під керівництвом тренера Менні Пак'яо — Фредді Роача.

Маліньяджі зробив першу чемпіонську спробу 2006 року. Тоді він за очками поступився пуерториканцю Міґелю Котто в поєдинку за титул Всесвітньої боксерської організації. За рік Пол отримує новий шанс і користається ним, перемігши в бою за титул IBF австралійця Ловемора Нду. Після двох успішних захистів Маліньяджі відмовляється від бою проти офіційного претендента Ермана Нгуджо із Канади. Американець не хоче вдруге зустрічатися з переможеним до цього суперником, до того ж у нього був запланований бій з чемпіоном Всесвітньої організації боксу Ріккі Хаттоном. Відтак Міжнародна боксерська федерація позбавляє його титулу. Британцю Хаттону Пол програє у листопаді 2008 року технічним нокаутом в 11-му раунді. Після того у травні 2010-го отримує ще один шанс повернутися на вершину. Проте знову програє британцю — Аміру Хану — технічним нокаутом в 11-му раунді.

— У Сенченка перевага в габаритах, — каже 26-річний Руслан Ейвазов, майстер спорту Російської Федерації з боксу. — Це може дати йому певну перевагу, але велику роль не зіграє. Найголовніше те, що бій проходить у рідних стінах В'ячеслава. Це, вважаю, більше допоможе йому в бою.

У Маліньяджі очевидно буде перевага у швидкості.

— Так. І це завдасть певних труднощів Сенченку. Але у Слави є контрдія проти швидкості Маліньяджі — це гарне відчуття дистанції, дуже класний захист, непоганий удар, чудова техніка.

Яку тактику слід обрати Сенченку?

— Йому потрібно зайняти вичікувальну позицію, вести бій на контратаках. Намагатися не вестися на брудні трюки Пола, не "в'язатися" з ним.

Пол робитиме швидкі випади, але Слава буде вчасно зустрічати і захищатися. Думаю, Сенченко виграє за одностайним рішенням суддів.

Зараз ви читаєте новину «Холіфілд приїде до Донецька на бій Сенченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути