пʼятниця, 18 лютого 2011 04:30

Хокеїсти перед матчем спали чотири години

Автор: фото з сайта www.budivelnik.org
  Костянтин Симчук
Костянтин Симчук

Хокейна збірна України посіла третє місце на етапі Єврочеленджу в Норвегії. Турнір відбувався в містечку Льоренскуг, поблизу Осло, з 10 по 12 лютого. Українці обіграли збірну Латвії — 2:1, у серії булітів здолали  господарів — 1:0 і поступилися італійцям — 1:3. Переможцями етапу стали латвійці.

34-річний Костянтин Симчук, голкіпер київського "Сокола" і національної збірної, відіграв усі три поєдинки. У матчі з латвійцями воротаря назвали найкращим гравцем української команди. Також Симчук відбив усі кидки норвежців у серії булітів.

— Головний тренер Дейв Льюїс поставив нам завдання зігратися і чітко виконати його установки, — каже Симчук. — У нас було багато теоретичних занять. Після кожного канадець підводив риску і просив нас виконувати саме те завдання, яке він дає. Практично всі його схеми спрацювали.

Наскільки склад збірної України близький до оптимального?

— Мені складно зараз сказати. Я не визначаю склад. У нас ще буде один заключний збір перед домашнім чемпіонатом світу, відбудеться в Києві з 17 по 23 квітня. Думаю, приїдуть усі хлопці, які брали участь у трьох Єврочеленджах. Тоді тренер прийме рішення.

Дейв Льюїс скаржився на незручний графік турніру. Матч проти Італії збірна грала майже через 12 год. після поєдинку з норвежцями.

— Італійці були у кращому становищі, ніж ми. "Скуадра адзура" свій поєдинок зіграла раніше. Ми практично не мали часу на відновлення, адже матч із Норвегією закінчився пізно. Я заснув близько четвертої ранку. Складно лягти і одразу "вирубитися", а вставати потрібно було о 7:45. Тому було важкувато. Звичайно, ми поступилися італійцям не через графік, але це також зіграло свою роль.

Що скажете про рівень суперників?

— Норвегія та Латвія — представники елітного дивізіону. Італія вилетіла з класу найсильніших, але її також можна туди зачислити. Це хороші суперники для спарингів. Для нас було важливо перевірити свої сили в матчах із сильними та організованими командами.

Яку гру збірної України в Норвегії назвете найкращою?

— І перший, і другий матч ми провели добре, зіграли на одному рівні, зробили мінімум помилок. Хлопці продемонстрували самовідданість і самопожертву, чого в "Соколі", наприклад, уже давно не було.

Зараз ви читаєте новину «Хокеїсти перед матчем спали чотири години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути