пʼятниця, 18 травня 2018 06:45

Хацкевич і Фонсека залишаться на своїх посадах
2

Головний тренер ”­Динамо” Олександр Хацкевич (на фото) ще не програв наставнику ”Шахтаря” Паулу Фонсеці жодного матчу в ­чемпіонаті України. Але в кубкових поєдинках пере­магав Фонсека
Фото: REUTERS
Паулу Фонсека

19 травня "Динамо" та "Шахтар" зіграють заключний матч сезону. Він нічого не вирішуватиме. Донецький клуб посідає перше місце й випереджає конкурента на п'ять очок. За один тур таку відстань відіграти неможливо.

Напередодні поєдинку найактуальніше запитання: чи залишаться на своїх посадах головні тренери команд. Білорус 44-річний Олександр Хацкевич очолює штаб "Динамо", а Паулу Фонсека, 45 років, із Португалії — "Шахтаря".

Хацкевич прийняв "Динамо" торік. Він провалював усе до березня цього року. Одразу "вилетів" із Ліги чемпіонів, восени команда не могла виграти п'ять матчів поспіль. А ­наприкінці лютого поступилася на виїзді "Вересу" і відставала від "Шахтаря" на шість очок.

За такої ситуації президент "Динамо" Ігор Суркіс точно шукав нового наставника. Але потім Хацкевич виграв вісім матчів поспіль у чемпіонаті. Зокрема, виїзний проти "Шахтаря". Вдалий березнево-квітневий відрізок сезону — вирішальний фактор у збереженні місця роботи, попри критичні кадрові помилки: вихід Гонсалеса в нічийному матчі проти "Маріуполя" та Кадара — у програному "Шахтареві" фінальному матчі на Кубку України. Якщо "Динамо" не програє "Шахтареві" 19 травня, то матиме різко позитивний баланс зустрічей із головним суперником у прем'єр-лізі. Поки що в киян дві перемоги, нічия та жодного пропущеного м'яча. Хоча суперкубок і Кубок Хацкевич програв Фонсеці.

У португальця ситуація проста. Контракт закінчується. Йти чи залишатися — залежить від його бажання. Сезон вдалий: усі українські трофеї і вихід до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Очевидно, що новий контракт запропонують на покращених фінансових умовах. Але лідери підуть. Будувати нову команду, як його попередник Мірча Луческу, бажання немає. Рівень чемпіонату падатиме — це вплине на професійні навички. З іншого боку — невідомо, чи є конкретні запрошення з топ-чемпіонатів. Власник "Шахтаря" Рінат Ахметов уміє вмовляти. А в Україні живе нинішня кохана Фонсеки — прес-секретар Ахметова. Очевидно, португалець залишиться, але не більш як на рік. І це буде його помилкою.

Зараз ви читаєте новину «Хацкевич і Фонсека залишаться на своїх посадах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути