пʼятниця, 21 січня 2011 05:00

Гулліт працюватиме в Росії

Автор: фото з сайта blogs.latimes.com
   Рууд Гулліт
Рууд Гулліт

Новим тренером російського клубу "Терек" із Грозного став 48-річний голландець Рууд Гулліт. Він підписав контракт із грозненською командою на півтора року.

Іноземна фігура такого масштабу ще ніколи не працювала на території колишнього Радянського Союзу. Ідеться про Гулліта-футболіста, одного з найкращих у кінці 1980-х і на початку 1990-х. З італійським "Міланом" голландець по два рази виграв Кубок чемпіонів і Міжконтинентальний кубок, тричі став чемпіоном Італії. Володар "Золотого м'яча-1987", символ відродження команди Сільвіо Берлусконі, Гулліт усе одно ставить клубні успіхи нижче "золота" збірної Голландії на чемпіонаті Європи-1988. У фінальному матчі підопічні Рінуса Міхелса перемогли Радянський Союз Валерія Лобановського — 2:0, а перший гол у поєдинку забив капітан голландців Рууд Гулліт. Він діяв на позиції атакувального півзахисника, хоча у своїй кар'єрі грав і оборонця, і нападаючого.

Гулліт-тренер починав перспективно. 1996-го він очолив англійський "Челсі", поставив команді атакувальний футбол і наступного року виграв Кубок Англії, а потім — Кубок кубків. Сварка з тодішнім власником "Челсі" Кеном Бейтсом привела голландця до "Ньюкасла". Клуб зіграв у фінальному матчі Кубка Англії, а далі справа не пішла — Гулліт не знайшов спільної мови з Аланом Ширером, головним бомбардиром клубу.

Останнім часом на тренерській лаві Рууд провалювався. У сезоні 2004/05 він працював із роттердамським "Феєнордом", але клуб не здобув жодного титулу. В американській лізі Гулліт провів неповний сезон 2007/08, очолюючи "Лос-Анджелес ґелаксі", але провідні футболісти клубу, Лендон Донован і Девід Бекхем, не прийняли методи роботи голландця.

Останнім часом Гулліт був обличчям спільної заявки Нідерландів і Бельгії на проведення Кубка світу-2018. І тут він програв: право приймати турнір здобула Росія.

Очевидно, що, прийнявши пропозицію "Терека", Гулліт спокусився на гроші. Фінансові гарантії тренеру надав президент Чечні Рамзан Кадиров — російська преса повідомляє про зарплату від 3 до 4 млн євро на рік і купівлю п'яти нових гравців. Завдання — за підсумками сезону 2011/12 вивести клуб до єврокубкової зони.

Завдяки Гулліту до "Терека" буде прикута підвищена увага. Але це сумнівний вибір з точки зору досягнення результату.

Зараз ви читаєте новину «Гулліт працюватиме в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути