понеділок, 09 лютого 2009 16:53

Гратимемо без Шевченка та Богуша

Як і 2008-го, футбольна збірна України відкриє календарний рік на Кіпрі. Підопічні Олексія Михайличенка, 45 років, візьмуть участь у турнірі чотирьох збірних на призи місцевої футбольної асоціації.

— Ми викликали до команди 24 футболісти, — розповідає Михайличенко на недільній прес-конференції. — Але зазнав пошкодження Андрій Шевченко, і до табору збірної він не приїде. Тимощук і Воронін з"явилися в нас у неділю ввечері, Левченко приїде в понеділок. З Іспанії, де вони проводять збір, безпосередньо на Кіпр прилетять гравці київського "Динамо". Відтак на перше тренування вийшли 14 футболістів — із "Металіста", "Шахтаря" та "Дніпра".

У команді Михайличенка один новачок — дніпропетровець Павло Пашаєв.

— Викликали його, бо травмувався основний правий захисник Григорій Ярмаш. Також травмований ще один захисник Кучер. А голкіпера Богуша не викликали, бо він тільки недавно відновився після пошкодження, перевіримо Худжамова.

Відсутність у списку лівого захисника російського "Амкара" Віталія Федоріва та півоборонця "Металіста" Валентина Слюсара тренер пояснює так:

— Федорів травмований, але головна причина — не бачу у футболіста бажання виступати за національну команду. А силоміць до неї ми нікого не тягнемо. Слюсар нині, на нашу думку, виглядає гірше Тимощука, Левченка та Валяєва. Динамівець Гусєв ще не набрав форму після травми.

Завдання неодмінно виграти турнір перед нашою збірною не стоїть.

— Але йдемо туди не відбувати номер. Належить провести два матчі за два дні, тому можливі абсолютно різні склади. Про преміальні за можливий виграш не скажу нічого — я не бухгалтер.

Після прес-конференції головного тренера до преси підходять футболісти.

— Хочу зіграти з Сербією у фіналі, — каже форвард "Металіста" Марко Девіч, 25 років. Уродженець Белграда, він прийняв українське громадянство, щоб виступати за нашу команду. — Довести батьківщині, що вона помилилася, не покликавши мене до команди. Погано тільки, що не гратиме Шевченко. Не думаю, що за відсутності Андрія мені буде легше потрапити до складу — конкуренція в збірній серйозна. Просто поруч із таким майстром, як Шева, грати набагато простіше.



Календар матчів турніру на призи Асоціації футболу Кіпру

Півфінали

10 лютого, вівторок

19.00 Словаччина — Україна (Лімасол) ТБ: ТРК "Україна"

Кіпр — Сербія

11 лютого, середа

17.00 — матч за третє місце

19.00 Фінал (Нікосія) ТБ: ТРК "Україна"


Заявка збірної України

Воротарі: Андрій П"ятов, Рустам Худжамов (обидва — "Шахтар"), Олександр Шовковський ("Динамо");

захисники: Віталій Мандзюк ("Арсенал"), Тарас Михалик, Андрій Несмачний (обидва — "Динамо"), Павло Пашаєв, Андрій Русол (обидва — "Дніпро"), Дмитро Чигринський,  В"ячеслав Шевчук (обидва — "Шахтар");

півзахисники: Олександр Алієв, Сергій Кравченко (обидва — "Динамо"), Сергій Валяєв ("Металіст"), Євген Левченко ("Ґронінґен", Нідерланди), Максим Калиниченко, Сергій Назаренко, Руслан Ротань (усі — "Дніпро"), Анатолій Тимощук ("Зеніт", Росія);

нападники: Андрій Воронін ("Герта", Німеччина), Володимир Гоменюк ("Дніпро"), Марко Девіч ("Металіст"), Артем Мілевський ("Динамо"), Євген Селезньов ("Шахтар").

Зараз ви читаєте новину «Гратимемо без Шевченка та Богуша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути