четвер, 10 грудня 2009 18:47

"Готовий вести всі 12 раундів у високому темпі"

Автор: фото з сайту www.boxnews.com.ua
  Віталій Кличко та Кевін Джонсон (праворуч) на прес-конференції перед боєм.  Джонсон заявив, що він уже чемпіон, тільки не має пояса
Віталій Кличко та Кевін Джонсон (праворуч) на прес-конференції перед боєм. Джонсон заявив, що він уже чемпіон, тільки не має пояса

12 грудня на 16-тисячній "ПостФінанс-Арені" у швейцарському Берні 38-річний українець Віталій Кличко захищатиме титул чемпіона світу з боксу за версією WBC у надважкій вазі в бою з американцем Кевіном Джонсоном, 30 років. Віталій має 38 перемог, 37 нокаутів, дві поразки, нуль нічиїх. У його суперника на рахунку 22 перемоги, дев"ять нокаутів, нуль поразок, одна нічия. Початок прямої трансляції на телеканалі "Інтер" о 23.50.

За сприяння компанії "Ад"ютант" Віталій Кличко відповів на запитання "ГПУ".

Віталію, в ЗМІ ваш бій із Джонсоном називають розминочним. Фахівці, букмекери не дають шансів Джонсонові на перемогу. Важко знайти мотивацію готуватися на всі 100 до поєдинку з таким суперником?

— Пригадайте, що говорили про Арреолу? Але мені довелося докласти максимум зусиль для перемоги над ним. Джонсон у майстерності Арреолі не поступається. Кевін — сильний технічний боєць, який не має поразок. Тому розмови щодо "розминочних боїв", "негідного суперника" — спекуляції.

У Джонсона довгі руки і хороший джеб. Готові до того, що він буде постійно джебувати, прагнучи збити вас із прицілу?

— Я готовий до будь-якого розвитку подій. Відшукаю слабкі сторони Джонсона і використаю це для того, щоб його нокаутувати.

Найвірогідніше, Джонсон більше рухатиметься, ніж Арреола. Тож і вам доведеться більше працювати на ногах. Чи враховували цей чинник у підготовці до бою?

Під час підготовки Кличко пробіг 100 кілометрів

— Під час підготовки загалом пробіг близько 100 кілометрів. Ще 20 кілометрів проплив у басейні. Працював із відмінними спаринґ-партнерами, стиль і техніка яких схожі з манерою ведення поєдинку Джонсона. Я в прекрасній формі й готовий вести всі 12 раундів у високому темпі. 12 грудня в Берні покажу поєдинок світового класу.

Нині багато, особливо в США і Росії, говорять про кризу в надважкій вазі.

— Ім"я цій кризі — брати Клички, які не дають прорватися на вершину ні американцям, ні представникам інших континентів. Є факт: три з чотирьох світових титулів — в Україні, ними володіють брати Клички.

Ви заберете четвертий пояс?

— Не має значення, хто завоює четвертий пояс. Але точно знаю, що це буде боксер із прізвищем Кличко.

Джонсон небезпечний джебом

Поєдинок проти Кевіна Джонсона стане для Віталія Кличка четвертим після торішнього успішного повернення в бокс. Перед цим він достроково переміг Семюеля Пітера, Хуана Карлоса Гомеса і Кріса Арреолу — відповідно у восьмому, дев"ятому і десятому раундах. Віталій має значну перевагу в зрості — 202 см проти 191 см у Джонсона. Натомість американець переважає українця в розмаху рук — 208 см проти 203 см. Головна зброя американця — джеб. Він не є нокаутером, хоча трьох останніх своїх суперників перемагав достроково. Переваги Віталія — великий досвід, надокучливий джеб, потужний правий прямий, унікальна працездатність у рингу. Віталій Кличко є однозначним фаворитом у бою проти Кевіна Джонсона. Так, у букмекерській конторі William Hill на перемогу українського боксера ставки приймаються як 1,06 до 1 (що менший коефіцієнт, то більша імовірність події. — "ГПУ"). Перемогу американця оцінюють коефіцієнтом 7,50. Нічийний результат — 26,0 до 1.

Зараз ви читаєте новину «"Готовий вести всі 12 раундів у високому темпі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути