четвер, 19 серпня 2021 06:50

Головним тренером збірної України з футболу став Олександр Петраков

Автор: sport.ua
  Олександр Петраков позаторік виграв з молодіжною збірною України Кубок світу
Олександр Петраков позаторік виграв з молодіжною збірною України Кубок світу

17 серпня головним тренером збірної України з футболу призначили 64-річного Олександра Петракова. Він повезе команду на найближчі офіційні матчі відбору до Кубка світу-2022. Зіграємо 1 вересня на виїзді з Казахстаном, 4 вересня у Києві прийматимемо Францію.

Петраков — компромісна фігура на цій посаді. 31 липня закінчився контракт у його попередника Андрія Шевченка. Продовжувати він відмовився через гірші фінансові умови. Керівник українського футболу Андрій Павелко хотів призначити на посаду Сергія Реброва. Але той на початку червня уклав річну угоду з "Аль-Айном", Об'єднані Арабські Емірати, і розірвати її не зміг. Кандидатура Мирона Маркевича відпала — той образився за вибір Павелка на користь Реброва. Олексій Михайличенко відмовився, заявив, що його тренерська кар'єра закінчена.

— Жоден тренер не захоче себе знищити на цій посаді. Але я готовий. Це потрібно не мені, а країні. Відмовитися не можу, — каже Петраков.

Його контракт не має термінів. Розрахунок такий, що наступного літа тренером стане Ребров.

Головне досягнення Петракова — виграш Кубка світу серед молодіжних команд-2019. На дорослому рівні він по-справжньому ніде не працював. Саме тому призначення сумнівне. Але може виправдатися. 2012-го збірну України прийняв Михайло Фоменко, бо ні з ким іншим домовитися не змогли. Виправив ситуацію у групі відбору на Кубок світу і поступився тільки у стикових матчах Франції. Нині ситуація подібна. Після домашніх нічиїх проти Фінляндії та Казахстану у нас невеликі шанси навіть на друге місце в групі. Не вийде у Петракова — ніхто йому не дорікне. Якщо ж досягне успіху — знову стане героєм, але вже "націо­нального", а не "молодіжного" рівня.

Петраков — мотиватор, уміє знайти підхід до гравців, має чудову інтуїцію. Його команди грають у захисний футбол — із трьома центральними оборонцями і різким виходом у конт­ратаку. Лідерам збірної України — Олександру Зінченку й Руслану Малиновському — такий стиль не підходить. Шевченко наполягав на контролі м'яча. Але на Євро-2020/2021 його план не спрацював. Успіху збірна досягла, коли стала грати від оборони. У цьому шанс і для Петракова.

Зараз ви читаєте новину «Головним тренером збірної України з футболу став Олександр Петраков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути