Ексклюзиви
четвер, 05 червня 2008 18:18

"Голи забиватимуть здебільшого зі стандартів"

"Голи забиватимуть здебільшого зі стандартів"

7 червня. стартує чемпіонат Європи з футболу. Чого можна чекати від турніру, кореспондент "ГПУ" з"ясовує з колишнім форвардом київського "Динамо" Віктором Леоненком, 38 років.

Хто фаворит змагань?

— Збірна Німеччини. У фіналі вона має обіграти голландців. Це моя думка. У Німеччини класний тренер, а у Голландії — мотивований та яскравий склад. Італія здала за останні два роки, а успішну Францію без Зідана я уявити собі не можу.

Попередній чемпіонат Європи виграла Греція. На що чинний переможець турніру може розраховувати нині?

— На вихід із групи — не більше. Я поважаю Отто Рехагеля, тренера греків. Знайомий із ним. Якось сиділи за одним столом, коли фахівець кликав мене до німецького "Кайзерслаутерна". Перекладачем був Бернд Штанге, нинішній наставник збірної Білорусі. Рехагель — сильний тренер. Але він сам каже, що у футболі більше розбирається його дружина. Але вдруге він такий подвиг здійснити не може. Греки і так чотири роки святкують. Святкуватимуть Євро-2004 і далі.

Як виступить збірна Росії?

— Боротиметься з Грецією за друге місце у групі. Козир Росії — тренер Гус Хіддінк. Він нормально підготує команду фізично. Добре, що у перших двох матчах не буде Аршавіна. Або й узагалі. На турнірі треба бігати. А коли це Аршавін виконував багато чорнової роботи? Коротше, Швецію Росія обіграє, а Грецію — сумніваюся.

Хто може стати відкриттям чемпіонату Європи?

— Хорватія. У майбутнього суперника України досить рівний, збалансований склад. І чим далі пройде Хорватія, тим краще для України. На ейфорії хорвати важко розпочнуть відбірний цикл Кубка світу-2010.

А з гравців?

— Португалець Рікардо Куаресма.

Кого не вистачатиме на Євро?

— Англії. Команда не грає у видовищний футбол, але там є люди, які привертають увагу. Взагалі, я не чекаю видовища від турніру. Голів буде мало, і більшість забиватимуть зі стандартів. Команди мають обмаль футболістів, здатних комбінувати і самотужки вирішити долю епізоду.

Відсутність іспанця Рауля — втрата?

— Безумовно. Поважаю його і не розумію, чому він поза заявкою. Швидкість не та, але техніка та голова залишилися. Не буде Індзаґі? Ну так а навіщо Італії людина, яка грає тільки в радіусі шести метрів від карного майданчика?

Найслабша збірна?

— Австрія. Від провалу її можуть врятувати тільки арбітри.

Найцікавіша група?

— Там, де Швейцарія, Чехія, Туреччина, Португалія. Вони гратимуть весело. А Голландія, Італія та Франція вестимуть суто тактичну боротьбу і чекатимуть помилки.

Хто стане найкращим бомбардиром?

— Француз Тьєрі Анрі. Хоча ні, він у "Барселоні" не надто "запалював". Італієць Лука Тоні — той колотить голи регулярно.

Чи варто було відмовлятися у плей-офф від правила "золотого" гола?

— Я б узагалі додатковий час скасував. Зіграли основний, нічия — пробили пенальті. Навіщо гравців мучити? Це по-перше. А по-друге, у футболі головне — безпека на трибунах та видовище. Серія пенальті — це гарантоване видовище.

Зараз ви читаєте новину «"Голи забиватимуть здебільшого зі стандартів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути