пʼятниця, 06 червня 2008 17:20

Гіддінк дає російським футболістам величезні навантаження

Автор: фото: reuters/Igor Spritzerov
  Головний тренер збірної Росії Гус Хіддінк (у центрі) дає вказівки підопічним під час тренування в австрійському Леогангу, 5 червня 2008 року
Головний тренер збірної Росії Гус Хіддінк (у центрі) дає вказівки підопічним під час тренування в австрійському Леогангу, 5 червня 2008 року

Збірну Іспанії завжди зараховують до числа фаворитів на Кубках світу і чемпіонатах Європи. Але традиційно вдало долаючи відбірні етапи, піренейці зазвичай провалюють фінальні турніри. Тільки двічі на чемпіонатах Європи Іспанія досягала успіху: 1964 року вона виграла турнір, а 1984-го стала другою.

Уперше за десять років великі змагання для збірних пропустить форвард "Реала" Рауль, 31 рік. Тренер Луїс Арагонес пояснив відсутність Рауля бажанням провести "омолодження" складу.

Зате в Іспанії монолітний півзахист — Хаві, Хабі Алонсо, Фабреґас можуть і атаку розвинути, і в обороні відпрацювати. А голкіпера Ікера Касільяса експерти називають найкращим воротарем світу на цей момент. Проблемним був лівий фланг захисту, але Жоан Капдевілья останнім часом виглядає на цій позиції впевнено.

Тактика. 1-4-1-4-1. Касільяс — Серхіо Рамос, Марчена, Пуйоль, Капдевілья — Сенна (Хабі Алонсо) — Хаві, Ін"єста, Фабреґас, Давид Сильва — Вілья (Торрес).

— У нас сильна команда, — каже Араґонес. — Головне, щоб футболісти на час Євро забули про клубні справи і про те, де почнуть наступний сезон.

Збірна Росії ніколи не долала групового турніру Кубка світу і чемпіонату Європи. Але зараз має всі шанси це зробити. Причина одна: два роки тому команду вперше очолив іноземний тренер — голландець Гус Хіддінк.

Він грав на Кубку світу 2002-го та 2006 років зі збірними Кореї та Австралії. І підводив ці команди до турнірів у гарній фізичній формі. Нині Хіддінк дає величезні навантаження росіянам, аби ті "побігли" на чемпіонаті Європи.

Хіддінк не взяв на чемпіонат Європи форварда Олександра Кержакова.

Проблем у збірної Росії достатньо. Андрій Аршавін — основний футболіст на позиції під нападниками — зможе вийти на поле не раніше заключного матчу групового турніру. Аршавін дискваліфікований на два поєдинки. Його функції, найімовірніше, поділять Зирянов та Семак.

Оборона — слабке місце росіян. У відбірному турнірі Хіддінк грав у три захисники, спираючись на армійське тріо у складі Ігнашевича та братів Березуцьких. Але цього року вони діють непереконливо. Голландець змушений був перекроїти оборону кадрово і грати у чотири захисники. Немає у Росії і висококласного опорного. Зазнав ушкодження провідний форвард Павло Погребняк.

Тактика. 1-4-5-1. Акінфєєв — Анюков, Колодін, Широков, Жирков — Бистров, Семшов, Білялетдінов, Зирянов, Семак — Павлюченко.

— Нам нічого робити на турнірі, якщо будемо боятися суперників, — вважає Хіддінк. — Постійно кажу хлопцям, що вони готові обіграти будь-кого.

Збірна Греції — чинний чемпіон Європи. Чотири роки тому команда Отто Рехагеля перемогла на континентальній першості завдяки чіткому дотриманню ігрової дисципліни, вмілим контратакам і навченості розіграшу стандартних ситуацій.

Тренер не взяв на Євро 18-річного атакувального півзахисника Сотіріса Нініса. Зате в нього під рукою тріо півзахисників руйнівного плану Басінас — Караґуніс— Кацураніс.

Тактика. 1-4-4-2. Нікополідіс — Сейтарідіс, Кіріакос, Деллас, Торосідіс — Пацацоґлу, Басінас, Кацураніс, Карагуніс — Аманатідіс, Гекас.

— Ми — діючі чемпіони, і кожен хоче нас обіграти, — каже Рехагель. — Що ж, нехай спробують.

Збірна Швеції — стабільний учасник Кубків світу та чемпіонатів Європи нинішнього тисячоліття. На останніх турнірах шведи незмінно виходять із групи й зупиняються в першому раунді плей-офф. Нині команді Ларса Лаґербека буде складно подолати навіть груповий етап. Більшість лідерів пройшли пік кар"єри. А форвард італійського "Інтера" Златан Ібрагімович набагато краще грає за клуб, ніж за збірну, за яку не може забити гол упродовж 14 матчів. Крім того, Златан має проблеми з коліном.

Воротарі теж не вражають. Колишній голкіпер італійського "Ювентуса" Андрес Ісакссон втратив місце в основному складі англійського "Манчестер Сіті". Не відзначається надійністю і його дублер Ремі Шаабан. А основний лівий захисник Ерік Едман пропустить турнір через травму.

Тактика. 1-4-4-2. Ісакссон — С. Ларссон, Нільссон, Мельберґ, Ганссон — Вільґельмссон, Ліндерот, Кальстрем, Юнґберґ — Ібрагімовіч, Г. Ларссон.

— Іспанія точно вийде з групи, а за другу путівку до чвертьфіналу сперечатимуться три інші команди, — каже Ларс Лаґербек. — Після травми повністю відновився Юнґберґ. Тож чому б нам не скласти компанію іспанцям?

Зараз ви читаєте новину «Гіддінк дає російським футболістам величезні навантаження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути