вівторок, 25 квітня 2017 06:46

Генерали порожніх трибун

Уявіть собі артистів, яким пропонують виступити перед десятьма тисячами глядачів і отримати половину від коштів за продані квитки. У відповідь артисти вимагають, аби місце концерту було обладнане індивідуальними сидіннями з підігрівом для кожного глядача, а сцена викладена паркетом із карельської берези і теж обладнана підігрівом. Інакше вони виступати не будуть. Після чого ці ж самі артисти поїдуть давати концерт у практично порожньому залі, куди кілька десятків людей завели безплатно. А потім скаржитимуться, що для артистів не створено належних умов.

Скажете, що це я все вигадую. Що такого не може бути. Можливо. А тепер давайте замінимо слово "артисти" словом "футболісти", і все стане на свої місця. Бо саме так все нині виглядає у нашому футболі. Організатори змагань футбольних "професіоналів" вимагають від учасників змагань "сертифікованих" трибун та освітлення, полів із підігрівом та іншої інфраструктури. Де ці учасники мають все це дістати — невідомо. Ось і немає у нас, за версією футбольного начальства, кому виступати в футбольному чемпіонаті.

У нормальних країнах як? Заробив французький "Олімпік" із Ліона грошей, а потім вклав їх у будівництво новенького суперстадіону замість старого, на якому наше "Динамо" 1986-го Кубок кубків виграло. Так само зробили італійський "Ювентус" із Турина, англійський "Арсенал"із Лондона і багато інших. Спочатку заробили грошей футболом на старих стадіонах, а потім побудували нові в розрахунку отримати ще більше грошей від десятків тисяч глядачів.

Я це до того, що футбольні клуби повинні мати можливість спочатку заробити грошей своєю грою, а вже потім на ці гроші будувати нові стадіони. Але про заробіток грошей клубами в жодному регламенті — що української прем'єр-ліги, що професійної футбольної ліги України — немає ані слова. Напевно, ці гроші на порожні стадіони має вітром задути, чи як?

Незабаром розпочнеться атестація футбольних клубів перед новим сезоном. Упевнений, що ніхто не запитає в цих клубів, де вони збираються брати гроші. Вони ж не артисти. Тому наші футбольні керівники й надалі залишатимуться генералами порожніх трибун, які заповнюватимуться лише тоді, коли туди приїжджатимуть команди із країн, де таких "генералів" немає.

Зараз ви читаєте новину «Генерали порожніх трибун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути