Ексклюзиви
середа, 21 жовтня 2009 18:42

Газзаєв незадоволений нічиєю з "Інтером"

Київське "Динамо" здобуло очко в груповому турнірі Ліги чемпіонів. Підопічні Валерія Газзаєва в італійському Мілані зіграли внічию 2:2 із місцевим "Інтером". "Динамівці" двічі вигравали: на 5-й хв. відзначився Тарас Михалик, а на 40-й — захисник "Інтера" Лусіо зрізав м"яч у свої ворота. Господарі забили один гол у першому таймі після удару Станковича, а на початку другого остаточний рахунок установив Вальтер Самуель.

Динамівці прилітають до Мілана у понеділок удень. Окремо від команди добирається Андрій Шевченко — не прямим чартером із Києва, а через Мюнхен, де проходить планову терапію спини. Через травми не можуть грати воротар Шовковський та півзахисник Гіоане.

Італійські телеканали напередодні матчу, в понеділок, багато уваги приділяють Шевченку. Насамперед темі стосунків Андрія та його колишнього тренера в "Челсі" Жозе Моуріньйо, який очолює тепер "Інтер". Під час політичної передачі на державному телеканалі "Раї Уно" біжить рядок, що цитує слова Шевченка: "З Моуріньйо зводити рахунки я не збираюся".

Напередодні матчу в Мілані було прохолодно, проте сухо, +9°С. Наступного дня температура повітря не змінилася, але пішов невеликий дощ. Можливо, через це трибуни 85-тисячного стадіону заповнені тільки на третину: більш-менш щільно на "Курві Норд" — там, де збираються найпалкіші шанувальники "Інтера".

Оголошені диктором прізвища киян стадіон зустрічає невдоволеним свистом. Коли лунає "Шевченко", він посилюється. Сивий чоловік років 70 кричить: "Шева, Шева вафанкуло" — мовляв, "Шева, іди в дупу". Це — реакція на успіхи Андрія під час восьмирічної кар"єри у таборі найголовнішого ворога "Інтера" — "Мілана" і 14 забитих українцем м"ячів у ворота "чорно-синіх".

Шевченко до Мілана прибув окремо від команди

На "Курві Норд" безліч транспарантів. Головний, завдовжки метрів 10 — "Вінчі пер ной", тобто "Виграйте з нами". Ще один банер присвячено ганському півзахисникові Саллі Мунтарі, в якого не йде гра останнім часом. "Курва Норд" запевняє Мунтарі у своїй підтримці. Навпроти  розташована "Курва Суд" — місце фанатів "Мілана". Під час матчу їх там немає. Натомість туди прийшли прихильники господарів вівторкового матчу з інших міст — Болоньї, Анкони, Падови.

Турнірна ситуація змушувала "Інтер" грати на перемогу — в двох попередніх матчах команда Моуріньйо здобула тільки два очки та йшла третьою в групі.

У господарів були проблеми з нападаючими — травмований Міліто, дискваліфікований Балотеллі. Ето"О вийшов на поле, щойно залікувавши ушкодження.

Напередодні "Інтер" у матчі чемпіонату Італії переміг "Дженоа" 5:0. Вочевидь, міланці повірили у власну непохитність, а ще — в оптимальність схеми 1-4-3-2-1. До неї Моуріньйо вдався через кадрові проблеми. Позавчора він майже продублював суботній склад. Тільки Ето"О замінив Балотеллі. У Генуї прекрасно зіграла пара атакуючих півзахисників — Снейдер та Станкович. Проти "Динамо" лише Снейдер був відправлений під Ето"О. Голландець — єдиний, хто міг би виконувати функції розігруючого в "Інтері", — виявився відрізаним від партнерів завдяки злагодженій роботі опорної зони "Динамо". Огнен Вукоєвич відіграв, як завжди, дуже продуктивно і майже без помилок. Тарас Михалик довів, що зараз у значно кращій формі, ніж Юссуф, хоча тривалий час лікувався.

Газзаєв порівняно з поєдинком проти "Барселони" зробив одну ключову зміну — відправив Шевченка на правий фланг, а Нінковича випустив у стартовому складі. Причому не на звичному для нього лівому фланзі, а в центрі. Серб мав надати діям у атаці необхідної швидкості.

Гості не програли середину поля. До того ж в "Інтера" були майже відсутні фланги — навіть найкращий правий захисник світу Майкон ніяк себе не проявив.

"Динамо" мало певні проблеми з переходом до атаки. У першому таймі забракло ширини для наступу, бо Шевченко вже не здатний борознити бровку і часто зміщувався в центр. У другому таймі він пішов шукати себе зліва. Із виходом Гусєва справи пішли на краще — і через більшу здатність Олега як крайка, і через спалах активності правого захисника Єрьоменка. Із появою на полі Гусєва він став частіше йти вперед.

Найприкрішої помилки "динамівці" припустилися, коли забив Станкович. Наші вигравали і проґавили контратаку господарів. Газзаєв пояснив це тим, що Маграо та Ярмоленко одночасно не мали йти в атаку. Але якщо відкинути цей момент і гол Самуеля, коли Алмейда не втримав аргентинця, слід визнати: "Динамо" ні в чому не поступалося незмінному чемпіону Італії останніх років. На кожну атаку суперника гості відповідали своєю і намагалися наступати до останніх хвилин — фінального штурму у виконанні "Інтера" не було.

Кияни мали більше моментів для взяття воріт. Це змусило Валерія Газзаєва висловити незадоволення підсумковим результатом. Розчарованими залишали стадіон Мілевський та Нінкович. Вони заявили, що в Києві "Динамо" має перемогти.



Цифри


4,2 млн людей живуть у Мілані. Причому тільки 1,2 млн у місті — решта мають оселі в приміських районах

3 лінії має міське метро

3 євро — ціна проїзного квитка на день у промисловій столиці Італії

1200 євро — місячна зарплата вчителя, 1500 — дрібного банківського службовця

2 млн міланців уболівають за "Інтер", 1,8 млн — за "Мілан". Ще 400 тис. не цікавляться футболом або вболівають за інші команди — переважно за туринський "Ювентус"

25 тис. євро коштує 1 кв. м житла у Сан-Сіро — зоні, де розташований стадіон. Це найпрестижніший район Мілана. На околицях ціна житла в п"ять-шість разів нижча

У 700-800 євро обійдеться оренда двокімнатки на околиці Мілана

50 євро коштують футболки гравців "Мілана" та "Інтера" — Рональдійо, Пато, Снейдера, Мунтарі. За 89 євро можна купити куртку "Мілана" чи "Інтера", за 15 євро — парасольку

Зараз ви читаєте новину «Газзаєв незадоволений нічиєю з "Інтером"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути