четвер, 29 липня 2010 05:30

"Гармаш за грою на голову вищий за Бертольо"

Автор: фото: УНІАН
  У домашньому поєдинку проти бельгійського ”Гента” півзахисник київського ”Динамо” Денис Гармаш бореться за м'яч із голкіпером Йоргачевичем
У домашньому поєдинку проти бельгійського ”Гента” півзахисник київського ”Динамо” Денис Гармаш бореться за м'яч із голкіпером Йоргачевичем

Київське "Динамо" стартувало у Лізі чемпіонів з домашньої перемоги над бельгійським "Гентом" 3:0. У першому матчі третього кваліфікаційного раунду відзначилися нападники Андрій Ярмоленко, Андрій Шевченко і Роман Зозуля.

Головний тренер киян мінімально змінив склад команди, яка минулої п"ятниці перемогла на виїзді харківський "Металіст". Замість Романа Зозулі матч розпочав Артем Мілевський.

У першому таймі суперники обмінялися голами. Півзахисник Денис Гармаш поборовся з голкіпером гостей Йоргачевичем. Той не зумів зафіксувати м"яч, і Андрій Ярмоленко забив у незахищені ворота. Бельгійці "пробили"" воротаря господарів Дениса Бойка після подачі  кутового, але за секунду до цього шотландський суддя Вільям Коллам врахував порушення правил.

— Захист відверто накульгує, — коментує гру Йожеф Сабо, 70 років, колишній наставник "Динамо" і збірної України. — Деякі футболісти просто не відповідають рівню такої команди. Головному тренеру треба над цим серйозно подумати не лише перед матчем-відповіддю у Бельгії. Газзаєву і його команді потрібна впевненість. Зараз він має двох молодих воротарів. Але в ідеалі має бути так: один ветеран, а під ним новачок. І Максимові Ковалю, і Денисові Бойку потрібно набиратися досвіду і психологічної стійкості. Із "Гентом" питання фактично вирішене. Але попереду будуть значно сильніші команди. Можливо, російський "Зеніт", іспанська "Севілья" чи англійський "Тоттенгем". Це дуже пристойні команди.

У другому таймі вдалася гра Андрієві Шевченку. Він кілька разів гостро бив по воротах гостей і наприкінці переграв голкіпера після елегантного паса в розріз 20-річного Дениса Гармаша.

— Я цього хлопця помітив, коли йому було 17, — каже Сабо про гру Гармаша. — На два матчі ставив його в основу, а потім він пропав. Мої наступники нічого в ньому не розгледіли. А тепер уявіть собі, який гравець виріс би, якби з ним серйозно працювали у першій команді. Гармаш за грою на голову вищий за Бертольо. Він агресивний, забивний.

Має бути так: один ветеран, а під ним новачок

Остаточний рахунок встановив Роман Зозуля. У компенсований арбітром час він скористався пасом Шевченка і сам на сам переграв воротаря.


Ліга чемпіонів. Третій кваліфікаційний раунд. Перший матч


"Динамо" (Київ, Україна) — "Гент" (Бельгія) — 3:0

Голи: Ярмоленко, 19, Шевченко, 80, Зозуля, 90+1.

Попередження: Бетао, 58 — де Смет, 60, Дуарте, 89

27 липня 2010 року. Київ, cтадіон "Динамо" ім. Лобановського, 16 тис. глядачів

"Динамо": Бойко, Сілва, Бетао, Вукоєвич, Шевченко (кап.), Ярмоленко, Мілевський (Бертольо, 50, Алмейда, 90), Михалик, Гармаш, Маграо, Єрьоменко (Зозуля, 76)

"Гент": Йоргачевич, Майрі (Смолдерс, 73), Дуарте, Ханствайт, Ґронден, Лейє, Вілс, Тійс (кап.), Мбай (Арбейтман, 59), Лепойнт, де Смет (Кулібалі, 83), Ель Ґанассі

Зараз ви читаєте новину «"Гармаш за грою на голову вищий за Бертольо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути