Ексклюзиви
середа, 14 січня 2009 16:28

Футбольні "іграшки" стали надто дорогими

Новий футбольний рік розпочався в Україні банкрутством "професійних" футбольних команд. Першою новиною стало зняття зі змагань у першій лізі команди "Княжа" із села Щасливе, що під Києвом. Жодного стосунку до населеного пункту з оптимістичною назвою вона, звісно, не мала. Просто група футболістів, фінансованих власником страхової компанії "Княжа" на прізвище Кінзерський, була формально приписана до села, шкільний стадіон якого переобладнали на тренувальну базу. Календарні матчі "Княжа" грала у Борисполі за порожніх трибун.

Загалом у футбольному "господарстві" пана Кінзерського, який відносно недавно захопився футболом, перебували ще дві структури — команда прем"єр-ліги ФК "Львів" і друголігова "Княжа-2". Нинішні економічні труднощі не сприяють бажанню утримувати стільки дорогих "іграшок". Тому рішення бізнесмена цілком логічне. Тим більше що доля головної "іграшки" — аутсайдера прем"єр-ліги ФК "Львів" — теж ще до кінця не відома.

Естафету бізнесмена Кінзерського підхопив бізнесмен Рабинович. Він позбавився київського "Арсеналу", продавши чи віддавши команду іншому власникові. Бо ж сума, за яку Рабинович "купив" київський "Арсенал" у столичної влади два роки тому, так і не була ніким і ніде оголошена.

Справжні реорганізація і переформатування українського футболу відбудуться влітку

Усе це виглядає лише початком великого скорочення, яке неминуче охопить український "професійний" футбол найближчим часом. За бажання можна вирахувати перших претендентів на зняття зі змагань чи зміну власників. У вищій лізі на черзі ФК "Харків", луганська "Зоря", маріупольський "Іллічівець", власникам яких немає жодного сенсу викидати на вітер додаткові мільйони. У нижчих лігах, окрім неминучого зняття зі змагань ще кількох команд, можливе скорочення "дочірніх" колективів. Мабуть, більшості команд цих ліг, за якими не стоять потужні промислово-фінансові групи, доведеться грати практично "за харчі", набувши нормального напіваматорського стану.

Для тих же кількох вітчизняних бізнесменів, які вклали у футбол забагато коштів і сподіваються здобувати собі футболом міжнародний престиж, першим завданням сьогодні є будь-що зберегти від банкрутств хоча б прем"єр-лігу, аби наш футбол остаточно не втратив обличчя на міжнародній арені у зв"язку з перспективою Євро-2012.

Справжні реорганізація і переформатування українського футболу відбудуться, швидше за все, влітку, коли стане остаточно зрозуміло, скільки залишилося бажаючих утримувати футбольні "іграшки".

Зараз ви читаєте новину «Футбольні "іграшки" стали надто дорогими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути