пʼятниця, 13 липня 2018 06:25

Франція і Хорватія зіграють у фіналі Кубка світу з футболу

Автор: REUTERS
  Нападаючий збірної Хорватії Маріо Манджукич (№17) забиває переможний м’яч у ворота Англії
Нападаючий збірної Хорватії Маріо Манджукич (№17) забиває переможний м’яч у ворота Англії

У фіналі Кубка світу з футболу вперше зіграють збірні Франції та Хорватії. Перші вже були найкращою командою планети — двадцять років тому. Тоді ж хорвати взяли "бронзу" — до цьогорічного турніру це було їхнє найбільше досягнення.

У матчах 1/2 фіналу Франція перемогла Бельгію, Хорватія — Англію.

— У першому півфіналі вболівав за Бельгію, — каже колишній гравець тернопільської "Ниви" Ігор Яворський, 59 років. — Бельгійці захопили ініціативою. Якби відкрили рахунок — виграли б. Але Мусса Дембеле "випав" із гри. Насер Шадлі пасував не точно. Дріс Мертенс вийшов на заміну — і не допоміг партнерам.

У Франції таких провалів не було. Команда збалансована в усіх лініях. Всі зіграли на високому рівні, а Кіліан Мбаппе показав видатний футбол. Ніколи не бачив гравця, який біг би з м'ячем на такій швидкості. Із Мбаппе, французи будуть фаворитами в будь-якому матчі. Багато працював Жиру. Він готував кожну атаку. Зібраний і сконцентрований був Погба, на відміну від матчів за "Манчестер Юнайтед".

У другому півфіналі за рахунку 1:0 на користь англійців я б поставив на другий м'яч Англії, а не на те, що хорвати відіграються. Швидкість команди Гарета Саутгейта — одна з найкращих на цьому Кубку. Але після голу Івана Перішича англійці розвалилися. Стали помилятися в обороні. Другий м'яч Хорватії був питанням часу. Плюс Саутгейт провів невдалі заміни.

У фіналі Хорватія матиме малі шанси проти Франції. Команда Дідьє Дешама потужніша. Мій прогноз: 70 відсотків на 30 — на користь Франції. Але хорватам може допомогти кураж. Якщо весь матч гратимуть так, як після м'яча Перішича — можуть стати чемпіонами світу. Також не треба забувати, що Хорватія пропускала першою проти Данії, Росії та Англії. І щоразу зрівнювала рахунок чи виходила вперед.

Фінальний матч пройде у неділю, 15 липня.

Футбол. Кубок світу-2018. Фінальна частина

1/2 фіналу

Франція — Бельгія — 1:0

Хорватія — Англія — 2:1

Матч за третє місце

14 липня, субота

17.00 Бельгія — Англія

Фінал

15 липня, неділя

18.00 Франція — Хорватія

ТБ: "Інтер", текстова трансляція — gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Франція і Хорватія зіграють у фіналі Кубка світу з футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути