середа, 27 березня 2013 06:00

Фоменко прийняв три важливі рішення

У Варшаві 64-річний Михайло Фоменко дебютував на посаді головного тренера збірної України в офіційних поєдинках. Його головні кадрові рішення були такі.

1. Вихід Олега Гусєва у стартовому складі

Динамівець втратив місце в "основі" клубу. Фоменко вдало зіграв на ображених почуттях футболіста, вніс його у стартовий протокол на польський матч. Гусєв забив гол, відпрацював на обох флангах оборони й разом із Зозулею та Ярмоленком став найкращим у складі гостей.

2. Відмовився від Ярослава Ракицького

Гравець "Шахтаря" шість разів ігнорував виклик до національної команди. Фоменко запросив Ракицького на навчально-тренувальний збір у березні, але залишив на лаві запасних. Ураховуючи результат, можна сказати, що провчив. З іншого боку, довелося випускати Олександра Кучера, який завжди міг підвести на рівному місці, а перед варшавським поєдинком ще й відновлювався після ушкодження. Кучер став найгіршим футболістом українців на полі "Народового". Він програвав боротьбу Левандовському в першому таймі, внаслідок чого Фоменко наказав Хачеріді перемкнутися на лідера нападу суперників. Гол Піщека почався з "обрізки" Кучера, який потім так і не знайшов правильної позиції, щоб запобігти результативній атаці суперника.

3. Тимощук залишився у запасі

Це найбільш ризикований хід Фоменка. Враховуючи статус Анатолія та гучність імені клубу, за який він грає лічені хвилини, легше взагалі відмовитися від послуг капітана, ніж залишати на лаві запасних. Тимощук здивувався, коли не вийшов у стартовому складі, але добротно відпрацював відведені йому 30 хвилин.

Цим уродженець Луцька показав готовність іти на компроміс. Фоменко виграв від того, що залишив у обоймі опорника, який знадобився проти Молдови, бо Гармаш та Ротань дискваліфіковані. Та рішення випустити Степаненка замість Тимощука у Варшаві було суперечливим. Самовіддача у гравця "Шахтаря" була стовідсоткова, але центр поля і боротьбу в першому таймі наші опорники програли. Діяли за межами фолу, і добре, що арбітр обмежувався тільки попередженнями. Тимощук все-таки у відборі здатний діяти чистіше, а головне — не метушитися, як Степаненко.

Зараз ви читаєте новину «Фоменко прийняв три важливі рішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути