Ексклюзиви
вівторок, 08 травня 2012 06:45

Флойд Мейвезер заробив за бій 32 мільйони доларів

У ніч проти неділі в "Ем-Джі-Ем ґранд" в американському Лас-Вегасі відбувся супербій між американцем, 35-річним Флойдом Мейвезером-молодшим — 43 перемоги, 26 нокаутів, нуль поразок, нуль перемог — і пуерторіканцем 31-річним Міґелем Котто — 37 перемог, 30 нокаутів, три поразки, нуль нічиїх. У напруженому поєдинку судді віддали перемогу Мейвезеру — 118:110 і двічі 117:111. Переможцю дістався пояс суперчемпіона за версією Всесвітньої боксерської асоціації в першій середній вазі.

Цей бій для "ГПУ" проаналізував московський тренер із боксу Ігор Смольянов, 32 роки.

— Котто обрав найадекватнішу тактику — він ішов уперед і намагався боксувати в ближньому бою, запираючи суперника до канатів, спихаючи і підв'язуючи. Деякі його атаки й окремі удари потрапляли в ціль і зустрічали бурхливі овації залу. Але Мейвезера вони так і не вразили. Флойд прекрасно себе почував у ближньому бою. То в'язав, то контратакував зі свого улюбленого комбінованого захисту. І, звичайно, потрапляв. Один з аперкотів потряс Міґеля в 12-му раунді. Такий темп бою зручний для Мейвезера. Цілком імовірно, що швидкість Пак'яо (у давно очікуваному бою Мейвезер — Пак'яо. — "ГПУ") і постійний розрив дистанції зі шквалом повторних атак, змусять Мейвезера дихати важче і позбавлять гостроти. І якщо такий бій відбудеться — невідомо, як повернуться події.

За цей бій Флойд Мейвезер-молодший отримав рекордний в історії боксу гарантований гонорар — $32 млн. Він побив рекорд Майка Тайсона, якому за матч-реванш з Евандером Голіфілдом 1997 року гарантували на 2 млн менше.

Із 1 червня Мейвезер відбуватиме тримісячне тюремне покарання за побиття подруги. Суд дав відстрочку Флойду для підготовки до поєдинку з Котто.

Бурсак не зміг стати тимчасовим чемпіоном

4 травня у Франції українець 27-річний Максим Бурсак — 24 перемоги, 10 нокаутів, одна поразка, одна нічия — не зміг завоювати титул тимчасового чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської організації в середній вазі. Наш боксер програв французові камерунського походження 28-річному Хассану Н'Даму Н'Жікаму — 27 перемог, 17 нокаутів, нуль поразок, нуль нічиїх. Н'Жікам зі старту контролював хід поєдинку. У пізніх раундах Бурсак кілька разів похитнув суперника, проте нокаутувати не зміг. Судді поставили 118:111 і двічі по 118:110 на користь господаря.

 

Зараз ви читаєте новину «Флойд Мейвезер заробив за бій 32 мільйони доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути