середа, 18 квітня 2012 05:30

Федченко програв Маркесові тактично

Автор: фото: REUTERS/Edgard Garrido
  Хуан Мануель Маркес (праворуч) атакує Сергія Федченка
Хуан Мануель Маркес (праворуч) атакує Сергія Федченка

У ніч проти неділі, 15 квітня, в Мексиці українець 31-річний Сергій Федченко (30 перемог, 13 нокаутів, дві поразки, нуль нічиїх) не зміг здобути пояс "тимчасового" чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської організації у вазі до 63,5 кг. Харків'янин за очками — 110:118 двічі та 109:119 — поступився легендарному мексиканцю Хуанові Мануелю Маркесу, 38 років (54 перемоги, 39 нокаутів, шість поразок, одна нічия).

Перебіг бою для "ГПУ" коментує московський тренер із боксу Ігор Смольянов, 32 роки.

Стартові раунди

Із перших раундів Сергій активно рухається і намагається витягнути мексиканця на себе. Але досвідчений Маркес розуміє, чим йому це загрожує в першій половині бою, і не кидається вперед. Тому Федченко змушений сам підходити на середню дистанцію, де в суперника більше досвіду. Маркес грамотно б'є і в голову, і по корпусу. Навіть якщо атаки по тулубу припадають на захист, усе одно вони сковують і порушують ритм дихання.

Середні раунди

Наближається екватор бою, Федченко демонструє чудовий захист корпусом, але він дещо амплітудний і після нього незручно швидко контратакувати. А Маркес починає дедалі частіше вистрілювати повторними атаками.

Видно, що за останню добу Хуан Мануель набрав ваги і Сергієві незручно в розміні. Сьомий раунд — Федченко рухається, смикає, але Маркес не відповідає на провокацію, щільно займає центр рингу і продовжує бити по корпусу.

Із восьмого раунду мексиканець починає піднімати темп, а українець вириває тільки кінцівку раунду. Федченко легкий на ногах, але, на жаль, атакує одиночними ударами, які легко перехопити. Маркес відверто йде вперед і б'є більше.

Чемпіонські раунди

Український спортсмен проявляє характер і загострює бій, але цього недостатньо. Не було ударів по корпусу, що їх уміло використовував Маркес, не було затяжних незручних атак, які змусили б суперника стати скутим і, врешті-решт, Сергій не проводить повторних атак.

Причини поразки

В українського боксера колосальний потенціал, чудова чутливість і прекрасна функціональна підготовка. Ймовірно, не дуже добре був складений тактичний план на бій.

Зараз ви читаєте новину «Федченко програв Маркесові тактично». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути